Penne cu crenvurști în sos de roșii la cuptor este o rețetă delicioasă și simplu de preparat. Deși poate pentru mulți dintre noi pare ciudat, sunt al naibii de bune și ușor de preparat.
Gustul este bogat, datorită combinației de crenvurști și sos de roșii aromatizat cu usturoi și ierburi.
Textura pastelor este moale și absorb perfect sosul, iar brânza topită de deasupra adaugă o savoare cremoasă și puțin crocantă. Rețeta este rapidă de preparat, fiind gata în aproximativ 30 de minute, cu tot cu timpul de coacere al pastelor în cuptor.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curățăm ceapa și usturoiul și le tocăm mărunt.
Tăiem felii mai grăsuțe crenvurști.
Tăiem cubulețe mozzarella.
Punem la călit ceapa, usturoiul în uleiul de măsline cu puțină sare până se înmoaie bine.
Adăugăm roșiile pasate și dăm un clocot, dăm gust și oprim focul.
Punem o oală cu apă la fiert cu sare. Când da în clocot adăugăm pastele și la fierbem cu 3 minute mai puțin decât scrie pe pachet.
Imediat cum au fiert le transferăm în sos alături de crenvurști și le amestecăm bine. Punem un polonic de apă în care au fiert pastele, parmezanul, dăm gust cu sare și piper și adăugăm niște busuioc tăiat mărunt.
Punem pastele într-un vas potrivit pentru cuptor, distribuim cubulețele de mozzarella și dăm la cuptorul preîncălzit la 220 de grade pentru 7-8 minute.
Sunt gata de servit, spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru multe alte rețete de paste cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea Paste click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.