Baclava cu nucă și Nutella

( 0 out of 5 )
Loading...
Baclava cu nucă și Nutella
  • -1 pServings+
  • 20 mPrep Time
  • 30 mCook Time
  • 50 mReady In
Print Recipe

Baclava cu NUCĂ ȘI Nutella 

Această rețetă de Baclava cu nucă și Nutella este vorba prietenilor mei, superlativul la “curcubeu pe cerul gurii” Da este atât de bună și de delicioasă încât nu îi va rezista nici măcar cei care se feresc de dulciuri.

Modul de preparare este foarte simplu și la îndemâna tuturor și chiar cu foarte puține ingrediente după cum puteți vedea puțin mai jos.

Baclava cu nucă și Nutella

Combinația de Nutella cu nucă îmbinate cu foile fine de plăcintă totul însiropat este magie, încântare pentru papilele gustative și chiar vizual arată extrem de bine.

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Cum facem Baclava cu nucă și Nutella

Ingrediente:

  • 2 pachete de foi de plăcintă de 400 g în total 800 g
  • 600 g Nutella
  • 200 g nucă tocată grosier 
  • 150-170 g unt cu 80% grăsime

Pentru sirop:

  • 300 g apă
  • 2 linguri suc proaspăt de lămâie
  • 180 g zahăr tos
  • 1 lingură extract de vanilie
  • Un praf de sare

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 175 de grade Celsius.
Topim untul pe baie de aburi sau la microunde.

Punem borcanul cu Nutella într-o cratiță cu apă și pornim focul la minim ca Nutella s se topească.

Ungem fundul tăvi de 25/35 cm cu unt, punem 4 foi una peste alta unse cu unt între ele.

Punem peste a patra foaie, o ungem cu unt, un strat de Nutella și nucă. Continuăm cu 2 foi unse cu unt, Nutella, nucă e și tot așa 2 foi, unt, Nutella, nucă până la ultimele 3 foi pe care le ungem doar cu unt.

Cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit sau cu dinți tăiem după preferințe în pătrate, dreptunghi sau cum vă place.

Dăm la cuptor pentru 32-35 de minute.

Mod de preparare pentru sirop:

Punem toate ingredientele într-o crăticioară și punem la foc mediu, fierbem până se topește zahărul. Nu este nevoie să fiarbă mai mult. Dăm deoparte și lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei.

Prăjitura Geisha cu mascarpone și jeleu de zmeură

Turnăm siropul rece peste baclavaua fierbinte direct din cuptor și îl distribuim uniform. Lăsăm să se îmbine bine siropul în baclava. De preferat ar trebui să o lăsăm peste noapte. Sau pentru minim 5-6 ore.

Gata de servit, spor la treabă și poftă bună!

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password