Ce faci când îți rămâne piure de cartofi? Pogăcele cu cartofi și mozzarella atât de bune și de fragede și ușor de făcut încât o să le prepar și fără să am piure rămas.
Doamne cat de moi și pufoase pot fi, încât iar îmi plouă în gură când îmi aduc aminte de ele, de ce spun că îmi aduc aminte?! Pentru ca s-au topit instant.
Semințele s-au mozzarella de deasupra nu vin decât să completeze cu o notă crocantă frăgezimea lor pe care va recomand cu cel mai mare drag să le faceți.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 190 de grade.
Dăm mozzarella pe răzătoarea cu ochiuri mari.
Cernem făină într-un castron și facem o gaură în ea. Punem drojdia la activat pentru 10 minute împreună cu laptele călduț și zahărul în gaură făcută în făină.
Adăugăm untura, sarea și frământăm un aluat elastic și omogen.
Îl punem la dospit într-un castron acoperit cu folie de prospețime până își dublează volumul. Depinde de cat de cald este în bucătărie.
Pe un plan de lucru presărat cu făină, răsturnăm aluatul și îl întinde într-o formă dreptunghiulară de 50/40 cm.
Ungem toată suprafața cu cartofii piure, presărăm jumătate din cantitatea de mozzarella.
Împăturim astfel: aducem partea inferioară peste o treime din aluat.
Aducem partea superioară peste cea inferioară. Presărăm mozzarella exact așa cum se vede în fotografie.
Aducem partea din dreapta peste o treime, exact peste mozzarela. Presărăm din nou mozzarella.
Și aducem partea din stanga peste aluat. Lăsăm la odihnit pentru 10 minute după care pe un plan de lucru ușor înfăinat întindem aluatul la o grosime de 1,5-2 cm.
Cu ajutorul sucitorului presăm ușor aluatul de la interior spre exterior. Apoi îl întindem.
Decupăm cu ajutorul unei forme rotunde bine ascuțite cu diametrul de 5-6 cm, prin răsucire nu prin presare.
Adunăm aluatul exact așa cum a fost pe blat fără a-l amesteca, astfel încât să se lipească.
Le punem pe tăvi, ungem cu ou bătut și presărăm semințele preferate sau doar mozzarella. Cum vă place, eu am pus de toate. Le mai lăsăm la dospit pentru încă 20-30 de minute, depinde de cât de cald este în bucătărie.
Coacem 15-18 minute după care le scoate din cuptor direct pe un grătar și le lăsăm să se răcească complet.
Simplu, gustos și rapid de preparat. Spor la treabă și poftă bună!
Pentru multe alte rețete de patiserie cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea produse de patiserie, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.