Probabil cele mai bune paste, sunt aceste spaghete cu pui în stil bolognese pe care le-aș mânca de la mic dejun până la cină fără să mă satur de ele.
Sosul cu pui se poate face în cantitate mai mare așa cum și aveți rețeta mai jos și ceea ce nu folosiți puteți pune la congelator fără nici un fel de problemă. E drept că este o cantitate mai măricică, dar vă asigur că mâncarea făcută în cantitate mică iese mult mai bună.
Este atât de bun, fin și elegant încât nu cred să îi reziste careva. Și până la urmă ce poate fi rău în toată combinația asta de carne cu sos de roșii și niște condimente.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru sos:
Mod de preparare pentru sos:
Curățăm morcovul cu țelină și le dăm pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Pentru început curățăm ceapa, usturoiul și le tocăm mărunt, după care le călim bine în unt.
Adăugăm carnea și amestecăm până se desface toată și rămâne ca niște bobițe.
Adăugăm roșiile pasate, condimentele, morcovul, țelină și mai fierbem până scade și obținem o consistență similară sosului bologneze. Verificăm de gust și o dăm deoparte.
Menționez ca acest sos va ajunge pentru 6-8 porții și îl puteți păstra la congelator fără nici un fel de problemă cel puțin 2 luni.
Fierbem pastele într-o oală încăpătoare cu apă și sare cu un minut mai puțin decât este recomandat pe ambalaj.
În funcție de câte porții facem luăm din sosul cu carne de pui și punem într-o tigaie alături de câteva linguri de apă, adăugăm pastele și le mai fierbem pentru încă un minut.
Oprim focul și adăugăm parmezanul răzuit, amestecăm bine și sunt gata de servit. Spor la treabă și poftă bună!
Pentru multe alte rețete de paste cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea Paste click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.