De sărbători și nu numai aceste Fursecuri asortate din același aluat vor face furori pe orice masă dar mai ales la degustarea lor de musafiri.
Sunt atât de fragede și sub diverse combinații că te îmbie numai când le vezi să le mănânci cu privirea. E drept ca necesită ceva manoperă, dar va asigur ca își merită orice efort.
Aluatul este cel simplu de fursecuri fragede cu unt, dar poate fi îmbunătățit cu diverse, eu azi am folosit fistic, alune de pădure, migdale, ciocolată și câte și mai câte pot fi adăugate.
Garantat fragede și aromate și destul de spornice, mie mi-au ieșit 45 de bucăți, așa dar de aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună!
Ingrediente pentru aluat:
Adiacent pentru cei cu migdale:
Adiacent pentru cei cu cacao:
Adiacent pentru cei cu fistic:
Mod de preparare pentru aluatul de bază:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm 2 tăvi mari de cuptor cu hârtie de copt.
Mixăm untul cu praful de sare, zahărul pudră și extractul de vanilie până se deschide bine la culoare.
Încorporăm ouăle pe rând până acestea sunt înglobate bine în unt.
Cernem făina peste compoziția de unt și mixăm bine până este omogenă compoziția.
Împărțim compoziția în 4 părți egale, prima o lăsăm simplă, în a doua adăugăm fulgii de migdale și lingură de lapte, în a treia adăugăm fisticul măcinat și lingură de lapte, iar în a partea cacaua și lingură de lapte.
Le mixăm bine cu ajutorul unui robot până compozițiile sunt omogene.
Cu ajutorul unui sac cu șpriț cu forma stelară distribuim pe tăvi ce forme ne plac, eu pe cele simple le-am făcut bastonașe, cele rotunde cu cacao, potcoavele cu fistic și cele cu migdale lacrimi.
Dăm tăvile la cuptor pentru 10-11 minute sau până prin o culoare aurie. Le scoatem din cuptor și le lăsăm să se răcească complet în tăvile în care s-au copt.
Bastonașele le-am umplut cu dulceață de mango, lacrimile cu nutela, potcoavele le-am dat prin ciocolată albă și am presărat fistic tocat grosier iar pe cele cu cacao, le-am dat prin ciocolată neagră și am presărat alune de pădure și fulgi de cocos. Le punem pe hârtie de copt pentru minim 4 ore la temperatura camerei să se stabilizeze ciocolată iar cele cu dulceață și cu Nutella să tragă puțin să stea lipite bine.
E puțină manoperă dar modul de preparare este destul de simplu, așa că de Sărbători merită încercate, spor la treabă și poftă bună!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.