Cu siguranță cei care ați fost în Bavaria ați mâncat Covrigi bavarezi cu sare. Sunt moi și trebuie consumați destul de repede după preparare. Dar calzi vă spun eu ca sunt excepționali.
Cunoscuți și sub numele de pretzels sau bretzel, sunt un produs de panificație tradițional german, caracterizat prin forma lor distinctă de nod și gustul ușor sărat. Aceștia sunt realizați dintr-un aluat simplu pe bază de făină, drojdie, apă, sare și, uneori, unt, iar secretul texturii lor unice constă în faptul că sunt opăriți scurt într-o apa cu bicarbonat de sodiu înainte de a fi copți.
La exterior, covrigii bavarezi au o crustă aurie, crocantă și lucioasă, datorită procesului de opărire, în timp ce interiorul este moale și pufos. Sunt presărați, de obicei, cu sare grunjoasă, dar pot fi și cu semințe de susan, mac sau brânză.
Acești covrigi sunt un simbol al culturii bavareze și sunt adesea consumați ca gustare alături de bere, mai ales în cadrul evenimentelor tradiționale precum Oktoberfest.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius.
Tapetăm 2 tăvi cu hârtie de copt.
Topim untul și îl lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
Cernem făina într-un castron, facem o gaură în ea și punem drojdia cu zahărul și apă călduță. Amestecăm puțin și lăsăm 10 minute să se activeze drojdia.
Adăugăm untul, sarea și frământăm un aluat ca de pâine, frământați bine să se activeze glutenul. Este foarte important acest pas.
Punem aluatul într-un castron uns cu ulei și îl lăsăm să își dubleze volumul.
Împărțim aluatul în 10 părți egale și dăm forma bilelor. Le acoperim cu o folie de prospețime și le lăsăm 10 minute să se odihnească.
Întindem fiecare bilă sub forma unui rulou cu lungimea de 50 de cm. Eu le întind puțin apoi le iau din nou până ajung la lungimea dorită.
Formăm covrigii răsucind de două ori capetele apoi le întoarcem spre interior, presăm bine capetele pe aluat și îi lăsăm să dospească încă 10 minute.
Punem o oală cu 2 l de apă la fiert iar când clocotește adăugăm bicarbonatul de sodiu. Punem covrigii la fiert în apă și îi fierbem câte 15-18 secunde pe fiecare parte.
Îi scotem pe tăvile tapetate cu hârtia de copt, presărăm sare imediat pe ei, facem ușoare incizii cu ajutorul unui tăietor sau al unui cuțit bine ascuțit.
Dăm la cuptor pentru 15-17 minute sau până se închid la culoare și capătă culoarea maronie.
Pentru multe alte rețete de patiserie cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea produse de patiserie, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.