Aceste Foi fragede pentru prăjituri din aluat cu untură și smântână sunt foarte versatile și pot fi umplute cu diverse de la creme pe bază de unt, mascarpone cu fructe sau fără, cu nucă sau ce vă place. Ideea e ca, cremele sa fie consistente și nu lichide.
Eu le-am folosit pentru o prăjitură cu cremă de ciocolată din albușuri cu vișine și a ieșit un spectacol de prăjitură. Acest aluat e foarte versatil fiind potrivit și pentru cornulețele tradiționale cu magiun, rețeta pe care o găsești aici sau click pe fotografie.
Modul de preparare este foarte simplu atât pentru aluat iar cei ce îl vor testa vor fi pe deplin mulțumiți de rezultat.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru foi:
Mod de preparare:
Cernem făina într-un castron și adăugăm sarea în ea,
facem o gaură în ea în care adăugăm restul ingredientelor care musai să fie de la frigider.
Frământăm rapid un aluat care trebuie să fie ușor de lucrat cu el. Învelim într-o folie și dăm la rece pentru o oră.
După ce stă la frigider împărțim aluatul în două părți egale și îl întindem cat putem de subțire, cam 50/40 cm.
Ungem cu 50 de g de untură fiecare foaie care trebuie să fie la temperatura camerei și presărăm jumătate din cantitatea de făină. Rulăm și dăm la rece pentru jumătate de oră. Eu le-am tăiat în două ca nu aveau loc în frigider.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm tăvi cu hârtie de copt.
Tăiem fiecare jumătate de rulou în 3 părți din care vom face 6 foi, din ambele rulouri 12 foi pentru 2 prăjituri sau îl puteți face mai înalt.
Pe un plan de lucru presărat cu făină presăm fiecare bucată de aluat cu tăietură în sus și o aplatizăm ușor cu mâna ca să putem întinde mai bine.
Întindem fiecare bucată cu dimensiunea de 25/30 cm iar cu ajutorul unui șervet de bucătărie ștergem excesul de făină. Dacă nu aveți de dexteritatea necesara puteți întinde foile la 23/28 cm ca să vă descurcați mai ușor cu ele.
Punem pe tăvi înțepăm cu ajutorul unei furculițe în cat mai multe locuri să nu se facă bule și dăm la cuptor pentru aproximativ 9-10 minute sau cât este nevoie să prindă o culoare aurie-roșcată.
Scoatem pe un grătar fără hârtia de copt și le lăsăm să se răcească complet. Facem la fel și cu restul de foi.
O cremă pentru aceste foi fragede găsiți aici, prăjitură cu cremă de ciocolată și vișine sau click pe fotografie.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.