Cu această Salată de ouă cu iaurt am reușit să îi dau pe spate și pe cei mai mofturoși membrii ai familiei mele și vă pot spune fără falsă modestie ca este cea mai gustoasă și fresh salată de puă pe care am făcut-o și mâncat vreodată.
Are un gust fresh odată datorită iaurtului grecesc dar și a legumelor care se îmbină perfect atât cu sosul dar și cu ouăle fierte.
Din numai câteva ingrediente la îndemâna tuturor, pe care sunt foarte sigur le are toată lumea în casă și cu un mod de preparare simplu, veți avea un rezultat spectaculos de bun.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spălăm ouăle și le punem la fiert pentru 8 minute din momentul în care începe să clocotească apa, imediat le punem sub apă rece și le lăsăm să se răcească de la sine. După ce s-au răcit curățăm ouăle de coajă și tăiem 10 ouă prima dată în jumătate apoi felii.
Tăiem castraveții julienne mai gros.
Tocăm pătrunjelul mărunt.
Curățăm ceapă și o tăiem julienne.
Spălăm ardeiul și îl tăiem julienne mai gros.
Într-un castron încăpător punem maioneză, iaurtul și dăm gust cu sare și piper.
Adăugăm restul ingredientelor cu excepția ouăle și amestecăm.
Adăugăm și ouăle și amestecăm ușor. Ouăle le adăugăm la final tocmai pentru a nu le fărâma și a rămâne cât de cât intacte. O dăm la frigider pentru 2-3 ore.
După timpul de stat la frigider, decorăm cu ouăle rămase și este gata de servit, așadar de aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună!
Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.