Aceste Cornulețe croissant cu unt sunt un adevărat răsfăț culinar, perfecte pentru cei care apreciază preparatele de casă, pline de savoare și textură. Realizate dintr-un aluat foiletat și stratificat, obținut prin plierea aluatului cu unt de calitate superioară, aceste cornulețe devin incredibil de pufoase, cu o crustă aurie și ușor crocantă. Aroma bogată a untului conferă fiecărei îmbucături un gust delicat, dar intens, transformând acest preparat într-o bază ideală pentru diverse umpluturi.
Aceste croissante pot fi personalizate în funcție de preferințele fiecăruia, fiind umplute cu șuncă, cașcaval, bacon, ciuperci, etc și vă asigur ca sunt extrem de bune în orice variantă. Odată ce începi să le faci, vei descoperi că sunt nu doar delicioase, ci și foarte ușor de personalizat, fiind un preparat care cucerește întreaga familie!
Aceste cornulețe pot fi savurate calde, imediat ce ies din cuptor, când umplutura este perfectă și aluatul este încă fraged. Sunt excelente și reci, fiind ideale pentru un prânz la birou, o gustare în excursii sau chiar un aperitiv la mesele festive. Pot fi servite alături de o salată proaspătă sau un sos cremos, cum ar fi sosul de iaurt cu ierburi aromatice.
Odată ce începi să le faci, vei descoperi că sunt nu doar delicioase, ci și foarte ușor de personalizat, fiind un preparat care cucerește întreaga familie!
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius.
Tapetăm 2 tăvi mari de cuptor cu hârtie de copt.
In bolul unui castron au al unui robot de bucătărie cernem făina, facem o gaură în mijlocul ei și adăugăm laptele călduț, drojdia, zahărul.
Amestecăm puțin și lăsăm să se activeze drojdia.
Adăugăm cele 30 g de unt, iaurtul, sarea și frământăm un aluat elastic, omogen, care să nu se prindă de mână, trebuie să fie ușor mai moale decât cel de pâine, aici vedeți dacă mai adăugați lapte sau nu.
NOTĂ: musai trebuie să frământați pentru 15 minute la mână din momentul în care aluatul a început să se lege sau 10 minute la robot pe viteză mică.
Punem aluatul într-un bol uns cu puțin ulei și îl lăsăm să își dubleze volumul.
Pe un plan de lucru ușor înfăinat întindem aluatul cu o dimensiune de 70/40 cm și ungem suprafața aluatului cu unt.
iar pe jumătate distribuim baconul tăiat cubulețe mici.
NOTĂ: Pentru a unge mai ușor aluatul cu unt frecați untul ușor să fie cremos. Așa devine mai manevrabil.
Aducem o treime partea de sus spre noi.
Acoperim cu partea dinspre noi pe cea de sus. Întindem aluatul astfel încât să avem 70/20 cm. Tăiem cu ajutorul unui pinten în 12 părți egale după care fiecare parte o tăiem încă o dată pe diagonală și facem incizii de 2-3 cm la baza fiecărei bucăți de aluat. Verificați și fotografia care să vă ajute.
Rulăm și dacă așa cum se vede în fotografie prin aducerea spre exterior a marginilor și punem pe tăvi la dospit pentru 10-12 minute. Nu rulați strâns și mergeți exact așa cum se cere aluatul.
Ungem cu ou bătut și presărăm susan, cașcaval, amestec de semințe sau sare.
Eu am făcut cu bacon și cașcaval și simple cu susan.
Dăm la cuptor pentru 18 minute după care le scoatem pe un grătar și le lăsăm să se răcească complet, asta în caz ca mai apucă 🤣🤣🤣
Simplu, rapid, gustos și aspectuos, așa că de aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună!
Pentru multe alte rețete de patiserie cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea produse de patiserie, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.