Prăjitură Kinder Paradiso cu lămâie un desert fin și răcoritor potrivit pentru orice moment al zilei.
Această prăjitură reinterpretată aduce pe masă prospețimea și delicatețea aromelor citrice. Blatul pufos de pandișpan, parfumat și aromat cu suc și coajă de lămâie, se îmbină perfect cu crema fină de mascarpone, catifelată, care completează armonios dulceața desertului.
Rezultatul este o prăjitură ușoară, echilibrată și elegantă, cu gust proaspăt și revigorant, ideală pentru zilele în care vrei ceva dulce, dar nu copleșitor, sau pentru a impresiona musafirii cu un desert rafinat și simplu în același timp.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru foi:
Ingrediente pentru cremă:
Mod de preparare pentru foi:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Tapetăm o tavă mare de 44/32 cm sau 2 de 22/32 cm cu hârtie de copt.
Punem gălbenușurile cu sucul de lămâie, coajă de la o lămâie netratată, extractul de vanilie, jumătate din cantitatea totală de zahăr și mixăm până se topește zahărul.
Adăugăm laptele, praful de copt și omogenizăm.
Adăugăm făină cernută, amidonul și mixăm bine până compoziția este uniformă.
Batem albușurile cu un praf de sare până obținem o bezea lejeră, apoi adăugăm treptat cealaltă jumătate de cantitate de zahăr și batem în continuare până bezeaua devine fermă, lucioasă și zahărul este complet topit.
Încorporăm treptat în amestecul de gălbenușuri albușurile bătute amestecând ușor până compoziția devine omogenă.
Turnăm în tavă/tăvi și dăm la cuptor pentru 15-16 minute sau până trece testul scobitorii. Nu coaceți mai mult că u vor mai ieși umede foile.
Scoatem din cuptor, transferăm pe un grătar și lăsăm să se tempereze ușor, apoi îndepărtăm hârtia de copt și partea superioară a blatului(doar spuma).
Mod de preparare pentru cremă:
Punem gelatină la hidratat în apă rece.
Pește mascarpone adăugăm zahărul pudră, mierea, extractul de vanilie sau zahărul vanilat, zahărul extractul de lămâie și amestecăm ușor până compoziția este uniformă.
Adăugăm și coaja de lămâie și o încorporăm în cremă.
Încălzim gelatina și o turnăm peste crema de mascarpone, amestecăm energic până se încorporează perfect.
Adăugăm și smântâna și amestecăm cu ajutorul unei spatule de silicon până compoziția este perfect omogenă și lasă valuri ușoare asemeni unei creme lejere. Nu o mixați mai mult ca nu va mai ieși cremoasă.
Asamblare:
Punem un blat, crema pe care o nivelăm, a doilea blat și presăm ușor ca să facă priză. Dăm la rece pentru 6 ore sau peste noapte. Tăiem cu ajutorul unui cuțit cu lama îngustă dar foarte bine ascuțit în porțiile dorite.
Apoi presăm cu zahăr pudră.
Este gata de servit, spor la treabă și poftă bună!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.