Turtă dulce cu cacao este o rețetă simplă, dar plină de farmec, care aduce în casă mirosul copilăriei și al sărbătorilor de iarnă.
 
Moale, aromată și ușor picantă, această turtă dulce combină gustul intens al cacaoi cu notele fine de miere și scorțișoară.
Perfectă lângă o cană de ceai, cafea sau lapte cald, ea păstrează gustul autentic al deserturilor făcute cu drag, din ingrediente naturale și gesturi transmise din generație în generație.
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru glazură:
Mod de preparare pentru aluat:
Într-un castron punem zahărul, ouăle, praful de sare, uleiul, smântâna și batem bine cu un tel până se topește zahărul.
Adăugăm făină, praful de copt, condimentele, cacaua și amestecăm bine cu o spatulă de silicon. Va ieși o compoziție ușor manevrabilă, dar nu mai adăugați făină, așa trebuie să fie.
Asa trebuie să arate aluatul, mai moale.
Turnăm într-o folie și dăm la rece pentru o oră.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.
Pe un plan de lucru presărat bine cu făină întindem aluatul la o grosime de 1,5-1,8 cm și decupăm cu un inel de 3 cm.
Punem pe tăvi și dăm la cuptor pentru 14-15 minute. Le lăsăm ușor să se tempereze.
Omogenizăm laptele cu zahărul pudră.
Călduțe trecem partea superioară a fiecărei turte prin glazură și o punem pe un grătar, le lăsăm să se răcească si să se usuce glazura pe un grătar.
Servim cu plăcere. Sunt mai bune a doua zi, spor la treabă și poftă bună!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.