Biscuiți cu cireșe și cacao

( 0 out of 5 )
Loading...
Biscuiți cu cireșe si cacao
  • -20 bucServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 15 mTimp de gatire
  • 35 mGata in
Print Recipe

Biscuiți cu cireșe Și cacao

Acești Biscuiți cu cireșe și cacao sunt mici delicii fragede cu inimă aromată și delicioasă.

Biscuiți cu cireșe si cacao

Biscuiții cu cireșe și cacao sunt mici bijuterii dulci care îmbină textura fragedă a unui aluat cu untură cu o umplutură intens aromată. În interior, un mix savuros din biscuiți mărunțiți, cireșe și cacao formează o compoziție generoasă, dulce-acrișoară și ușor ciocolatie. Această umplutură este învelită cu grijă în aluatul fin, apoi ruloul obținut este tăiat felii, dezvăluind un contrast frumos de culori și straturi.

Biscuiți cu cireșe si cacao

La cuptor, biscuiții capătă o crustă ușor crocantă, în timp ce interiorul rămâne moale și plin de aromă. Sunt perfecți pentru momentele în care ai poftă de ceva rapid, tradițional și diferit, dar și pentru platouri festive sau cadouri homemade.

Biscuiți cu cireșe si cacao

Un desert simplu, de casă, cu aspect atrăgător și gust memorabil.

Biscuiți cu cireșe si cacao

Cum pregătim Biscuiți cu cireșe Și cacao

Ingrediente pentru aluatul fraged:

  • 300 g făină albă tip 000
  • Un praf de sare
  • 120 g zahăr tos
  • 120 g untură sau 150 g cu 80% grăsime
  • 1 ou întreg
  • 1 gălbenuș

Ingrediente pentru interior:

  • 250 g biscuiți simpli
  • 100 g dulceață de cireșe
  • 180 g cireșe confiate
  • 40 g cacao de bună calitate

Mod de preparare pentru aluat:

Preîncălzim cuptorul la 180’de grade.

Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.

Într-un castron punem făina, zahărul și praful de sare, amestecăm bine.

Biscuiți cu cireșe si cacao

Adăugăm untură sau untul rece tăiat cubulețe și frământăm cu vârful degetelor până obținem o compoziție nisipoasă.

Biscuiți cu cireșe si cacao

Încorporăm oul și gălbenușul și frământăm rapid un aluat care trebuie să fie omogen și ușor manevrabil. Dacă e nevoie mai adăugăm 1-2 linguri de apă rece.

Biscuiți cu cireșe si cacao

Îl punem într-o folie și îl dăm la rece pentru jumătate de oră.

Biscuiți cu cireșe si cacao

Mod de preparare pentru umplutură:

Măcinăm biscuiții ca și pentru cheesecake.

Adăugăm dulceață, cireșele, cacaua și amestecăm până obținem o compoziție similară salamului de biscuiți.

Biscuiți cu cireșe si cacao

Facem un baton gros cu o lungime de 60 cm și dăm deoparte.

Biscuiți cu cireșe si cacao

Pe un plan de lucru ușor presărat cu făină întindem aluatul cu o dimensiune de 60/14 cm în care punem batonul de biscuiți.

Biscuiți cu cireșe si cacao

Învelim batonul în aluat, lipim bine la îmbinătură.

Aici am încercat o glazură de zahăr cu albuș și m-am jucat puțin să testez, am pus o lingură bună și mare de albuș și vreo 3 de zahăr praf cu care am uns batonul și am trasat cu un piure de fructe, dar nu a ieșit foarte ok, cred ca a fost prea moale ori albușul ori piureul așa ca nu le-am pus în rețeta. Dar va puteți juca și voi.

Biscuiți cu cireșe si cacao

Biscuiți cu cireșe si cacao

Tăiem felii la 3 cm grosime. Și punem pe tăvi în picioare și îi dăm la cuptor pentru 14-15 minute pe rând. 

Biscuiți cu cireșe si cacao

Simplu, rapid, foarte gustos și aromați.

Biscuiți cu cireșe si cacao

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Lost Password