Prăjitura burghezului cu nucă, caramel și ciocolată

( 5 out of 5 )
Loading...
Prăjitura burghezului cu nucă, caramel și ciocolată
  • -24 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Prăjitura burghezului cu nucă, caramel și ciocolată

Prăjitura Burghezului cu nucă, caramel și ciocolată este unul dintre acele deserturi care impresionează de la prima vedere și cuceresc definitiv de la prima înghițitură. Construită în straturi generoase, această prăjitură combină ingrediente clasice într-o armonie luxuriantă, amintind de rafinamentul vechilor deserturi de cofetărie.

Prăjitura burghezului cu nucă, caramel și ciocolată

Blaturile dense, umede și intens aromate, coapte astfel încât să păstreze o textură fragedă, care se topește în gură. Fiecare felie dezvăluie nu doar culoarea profundă a cacao-ei, ci și un parfum subtil care pregătește terenul pentru cremele bogate ce urmează.

Prăjitura burghezului cu nucă, caramel și ciocolată

Primul strat de cremă este o cremă fină de ciocolată, preparată din unt, lapte condensat și ciocolată de calitate. Această combinație îi oferă o consistență catifelată, ușor aerată, dar totuși suficient de fermă pentru a lega perfect blaturile. Gustul este intens, rotund, cu o dulceață echilibrată.

Prăjitura burghezului cu nucă, caramel și ciocolată

Cel de-al doilea strat este vedeta prăjiturii: crema caramel cu nuci coapte. Caramelul este gătit până la nuanța perfectă de chihlimbar, capătă o aromă profundă, ușor untoasă, iar apoi este îmbogățit cu nuci rumenite care își dezvăluie întreaga aromă și adaugă o textură plăcut crocantă. În combinație cu ciocolata, nucile scoase din cuptor aduc acel plus de eleganță și prospețime care transformă prăjitura într-o experiență completă.

Prăjitura burghezului cu nucă, caramel și ciocolată

Asamblată cu grijă și lăsată să se așeze, Prăjitura Burghezului devine un desert spectaculos, echilibrat, intens, sofisticat și perfect pentru ocazii speciale. Este genul de prăjitură care impresionează atât prin aspect, cât și prin complexitatea aromelor: ciocolata profundă, caramelul bogat și nucile coapte se completează într-un mod irezistibil.

Prăjitura burghezului cu nucă, caramel și ciocolată

Cum preparăm Prăjitura burghezului cu nucă, caramel și ciocolată

Ingrediente pentru blat:

  • 5 ouă întregi
  • Un praf de sare
  • 200 g zahăr tos
  • 200 ml lapte fierbinte
  • 50 g cacao de bună calitate
  • 60 ml ulei de floarea soarelui
  • 250 g făină albă tip 000
  • 10 g praf de copt
  • 1 linguriță rasă de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță extract de vanilie

Ingrediente pentru cremă de ciocolată cu unt:

  • 450 g unt cu 80% grăsime
  • 800 g lapte condensat pentru prăjituri
  • 300 g ciocolată cu 55% conținut de cacao
  • 1 lingură de extract de vanilie
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru cremă caramel cu nuci coapte:

  • 300 g zahăr tos
  • 220 g unt cu 80% conținut de grăsime
  • 300 ml smântână din lapte pentru frișcă cu 35-36% grăsime
  • 100 g nucă coaptă și tocată grosier

Ingrediente pentru sirop:

  • 300 ml de lapte cu 3,5% grăsime fierbinte
  • 3 linguri de cacao de bună calitate

Mod de preparare pentru blaturi:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm fundul une tavi de 26/32 cm cu hârtie de copt și ungem marginile cu unt.

Punem laptele fierbinte peste ulei, cacao, extractul de vanilie și amestecăm bine.

Prăjitura burghezului cu nucă, caramel și ciocolată

Batem ouăle cu praful de sare până devin spumoase, apoi adăugăm zahărul lingură cu lingură, ținând mixerul pornit. Va trebui să obținem o compoziție de bezea lejeră.

Tort Brigadeiro - Bolo Brigadeiro

În două tranșe adăugăm făina cernută și amestecul de cacao amestecând ușor cu un tel până compoziția devine aproape uniformă.

Tort Brigadeiro - Bolo Brigadeiro

La final, adăugăm praful de copt și bicarbonatul de sodiu și continuam să amestecăm până compoziție este omogenă. Turnăm compoziția în tavă și coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 20 de minute, sau până trece testul scobitorii.

Prăjitura burghezului cu nucă, caramel și ciocolată

Le lăsăm să se răcească complet, apoi îl tăiem în jumătate.

Mod de preparare pentru crema de ciocolată cu unt:

Topim ciocolată și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei.

Într-un bol punem untul la temperatura camerei și îl mixam pentru 3 minute sau până se albește bine.

Prăjitura burghezului cu nucă, caramel și ciocolată

Adăugăm laptele condensat și mai batem până se încorporează.

Prăjitura burghezului cu nucă, caramel și ciocolată

Adăugăm și ciocolată topită și mai mixam atât cat să obținem o cremă lucioasă dar stabilă și aerată.

Prăjitura burghezului cu nucă, caramel și ciocolată

Mod de preparare pentru crema de caramel cu nuci coapte:

Într-o crăticioară punem zahărul la caramelizat până obținem culoarea chihilimbarului. Apoi adăugăm untul tăiat cubulețe și amestecăm bine până se înmoaie caramelul.

Prăjitura burghezului cu nucă, caramel și ciocolată

Punem și smântână și mai fierbem aproximativ 10 minute la foc mic sau până ajunge la temperatura de 106 grade.

Prăjitura burghezului cu nucă, caramel și ciocolată
Prăjitura burghezului cu nucă, caramel și ciocolată

Lăsăm să se răcească treptat la temperatura camerei.

Mixăm bine caramelul până se spumează. Nu mixați prea mult ca riscați să se taie 🙂 

Prăjitura burghezului cu nucă, caramel și ciocolată

Apoi adăugăm nucile tocate.

Prăjitura burghezului cu nucă, caramel și ciocolată

Mod de preparare pentru sirop:

Punem cacaua în laptele fierbinte și omogenizăm. Mixăm bine până dispare orice urmă de cacao nedizolvată.

Prăjitura burghezului cu nucă, caramel și ciocolată

Asamblare:

Tăiem blatul în două părți egale.

Împărțim crema de ciocolată în 2 părți egale.

Însiropăm blatul de jos cu jumătate din cantitatea de sirop. Turnăm o jumătate din cantitatea de cremă de ciocolată și o nivelăm. Dăm la rece pentru 15-20 de minute.

Punem peste ciocolată cremă de caramel cu nuci și o nivelăm. Venim cu al doilea blat și a doua parte de cremă de ciocolată și nivelăm din nou. Presărăm nuci coapte sau o lăsăm ca atare. Dăm la rece până a doua zi.

Prăjitura burghezului cu nucă, caramel și ciocolată

Tăiem cu un cuțit bine ascuțit cu lama îngustă înmuiat în apă caldă și servim, spor la treabă și poftă bună!

Prăjitura burghezului cu nucă, caramel și ciocolată

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Lost Password