Șmoară, desert traditional românesc din regiunea Banatului cu influente șvăbești (Kaisersmarrn)

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -4 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 15 mTimp de gatire
  • 25 mGata in
Print Recipe

Șmoară, preparat culinar din gastronomia bănățeana, preluat de la șvabii care au locuit la Pesac, denumirea austriaca fiind de Kaisersmarn. Se pregateste un aluat de clătite mai gros si se prajeste în tigaie că si clatitele, si se mărunțește cu o spatulă. Șvabii serveau acest preparat cu salata verde asezonată cu ceapă si usturoi verde, sare, putin zahăr, oțet si ulei. Se mai poate consuma cu gem de prune sau caise. Este un desert sau o mâncare rapida deopotrivă putând fii servit și cu fructe sau dulcețuri.

Ingredients

Step by step method

  • Separam ouăle, albușurile le batem cu sarea intr-un castron încăpător și gălbenușurile le fracăm cu zaharul pana obținem o spuma.

  • Peste albușuri punem alternând din compoziția de galbenus, faina și lapte pana terminam toate ingredientele și obținem o compoziție omogena.

  • Împărțim compoziția in 4, deasemeni și untul și merișoarele. In doua tigăi punem cate o parte de unt și îl topim la foc mediu, punem câte o parte din compoziție, câte o parte de merisoare și coacem timp de 3-4 minute, apoi întoarcem cu grija pe partea cealaltă și mai coacem 1-2 minute. Facem la fel și cu cealaltă compoziție rămasă.

  • Cu ajutorul unei spatule rupem bucata de clătită, punem zaharul și mai prajim 1-2 minute pana devin aurii și ușor crocante.

  • Le scoatem pe un platou, sau pe farfurii individuale, presaram zahar pudra și le servim calde alături de o dulceața de caise, prune, sau ca atare.

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password