Ciocolată albă cu merișoare și fistic făcută în casă, rețetă simplă

( 4.3 out of 5 )
Loading...
  • -16 bucServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 20 mGata in
Print Recipe

Iubești ciocolata indiferent de forma ei, de combinație, că este albă sau neagră?! Atunci e momentul să te duci la cumpărături pentru că astăzi vom face ciocolată albă cu merișoare și fistic făcută în casă, rețetă simplă.
Nu mi-a fost tare ușor să ajung la această rețetă, însă după câteva teste, unele mai puțin reușite, rezultatul de-a dreptul mirific. Am primit rețete și rețete pe care le-am încercat, una era prea moale, alta prea tare, una prea dulce, alta cleioasă, însă acum pot spune că aceasta este cea mai reușită din câte am făcut până acum.
Eu sunt un mare fan al ciocolatei și aici găsiți câteva rețete de ciocolată de casă, dar cu siguranță vor urma și altele:
Ciocolată de casă cu merisoare și migdale coapte, rețeta aici: 

Ciocolată de casa cu cocos, prajitură cu ciocolata Bounty, reteta aici: 


Ciocolată de casă cu merișoare și glazură de migdale caramelizate rețeta aici: 

Ingredients

Step by step method

  • Punem apa cu zahărul, praful de sare și extractul de vanilie la fiert pana ajunge la temperatura de 109 grade. Adăugăm untul și dam deoparte. Lăsăm să se tempereze.

  • În timp ce fierbe siropul de zahăr pregătim laptele praf cu 40 g merișoare și fisticul, pe care le punem într-un bol încăpător. Turnăm compoziția de zahăr peste și amestecăm energic, pentru a obține o compoziție omogenă.

  • Tapetăm o tavă cu folie de prospețime și turnăm compoziția și deasupra punem diferența de merișoare. Lăsăm până a doua zi la loc răcoros.

  • Taiem a doua zi, cu un cuțit subțire și bine ascuțit. O putem păstra intr-o caserolă cu capac, învelită în folie de prospețime până la 2 săptămâni. Simplu, nu-i așa?! Dar acum vă las că vorba multă strică :)) Nu înainte de a vă ura spor la treabă și poftă bună!

Tips & variations

  • Tava 15/25

Comments (7)

  • Candea liliana

    Buna, tava ce dimensiune are? Mi se pare ca mi-a ieșit puțin, fata de cea normala cu migdale și merișoarele mi se par mici cantitățile 🙁

    • chefnicu

      Buna ziua, în josul paginii la “tips and variațions” scrie mărimea tavii, merișoarele le puteți dubla cantitatea.

  • Laura

    Ce frumos ar fi fost sa puneti si poze reale. Asa vedeam un rezultat autentic.

  • genid

    Buna ziua, am făcut ciocolata dar din păcate e puțin gumoasa, nu se mai întărește. Am pus-o peste noapte la frigider dar ea e tot cremoasă. O poți tăia cu cuțitul, dar nu se face bucatele, rămâne lipita. Este un secret pentru asta? Multumesc

    • chefnicu

      Buna ziua, e foarte probabil sa nu fi fiert suficient siropul, in cealaltă ordine de idei loc răcoros nu înseamnă frigider ci o cămară, o cameră care sa fie mai răcoroasă decât temperatura camerei. Tăiată rece e gumoasă, deasemeni și dacă siropul nu e fiert suficinet. Însă pe viitor dacă o lăsați la temperatura camerei 1-2 zile se va deshitrata ușor și va fi ok! O zi buna!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password