Ciocolată de casă cu merișoare și glazură de migdale caramelizate

( 4.2 out of 5 )
Loading...
  • -24Servings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

Sunt mai bine de 30 de ani de când fac aceasta ciocolată și nu am găsit o reteta mai buna ca aceasta. E moale, frageda, ciocolatoasă de efectiv se topește in gura.
E o veche reteta, găsită in caietul mamei mele, care de fapt nu e al ei ci al unei mătuși de-a tatălui meu din zona Făgetului. Eu nu am apucat sa o cunosc personal, însă din poveștile familiei era o gospodina desăvârșita! Recunoscută și apreciata in sat, Cornelia era bucătăreasa de la căminul cultural din sat și nu exista eveniment la care sa nu participe.
De-a lungul anilor am tot făcut-o și refacut-o atât simpla, cât și in combinație cu nuci, ciocolata de casă cu migdale coapte și merisoare, rețetă pe care o găsești aici:

cu stafide, alune de pădure, ciocolata de casa cu cocos sau prăjitură Bounty, reteta pe care o găsești aici: 

cu te miri ce. E delicioasa sub orice forma.
Astăzi mi-a fost pofta de ciocolata și cum se face in numai 15 minute, fără coacere și alte cele, m-am apucat de treaba! Și bineînțeles cu putine îmbunătățiri, azi am făcut ciocolata cu merisoare și glazura de migdale caramelizate.
Am făcut și o poza la reteta, dar nu știu cât se mai înțelege…. Patina timpului și-a spus cuvântul 🙂

Ingredients

  • Pentru ciocolata
  • Pentru glazura de migdale caramelizate

Step by step method

  • Punem zaharul cu apa și sarea la fiert, pana când luam o picătura între degete și ne lasă niște firisoare între ele. Luam jos de pe foc. Adăugăm untul și lăsam sa se tempereze puțin.

  • Intr-un castron punem cacaua, laptele praf cernute printr-o sita și merișoarele, amestecam bine, adăugăm și siropul de zahar. Amestecam bine cu mâna. Turnăm intr-o tava tapetata cu foaia de napolitană potrivită mărimii tavii. Eu am folosit una de 35/50 cm.

  • Intr-o cratiță punem smântâna, zaharul și mierea și fierbem pana obținem o consistenta unui sos, punem migdalele si turnam deasupra ciocolatei. Dam la cuptor la 210 grade Celsius pentru 10 minute sau până se caramelizeaza migdalele. Ar fi ideal să avem un cuptor cu funcția de gratinare.

  • Scoatem de la cuptor și lăsam așa câteva ore, asta in ca caz ca aveți răbdare :))

Comments (3)

  • adriana

    Buna ziua. A-ti putea sa imi recomandati o marca de lapte praf? sunt multe sortimente pe piata si as vrea sa il cumpar pe cel potrivit pentru aceasta reteta. Multumesc frumos!
    arata senzational aceasta ciocolata ca toate retetele dumneavoastra.
    Mult spor im tot ceeea ce faceti!

  • Corina

    Buna ziua!! Stie cineva o marca de lapte praf din Austria care este buna pentru ciocolata va rog mult!! Multumeac.

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password