Acest Tort Natacha cu cremă ciocolată albă este divin, merita încercat măcar o dată și vă veți îndrăgosti iremediabil de el.
Mi-a fost dat să mănânc multe prăjituri pe lumea asta de când mă știu, doar sunt mare amator de dulciuri. Unele mi-au plăcut, altele mai puțin, unele le-aș mânca ocazional, dar pe asta aș servi-o de la micul dejun până la cină.
Combinația clasică, dar excelentă între ciocolată și branză, este adorată de toți iubitorii de dulciuri, însă intervenția piureului de caise vine cu un plus de gust și savoare.
Ideea de a face această prăjitură mi-a venit o dată după rețeta tortului Sacher și în al doilea rând, după numele unui ghid pe care l-am avut în insulele Azore, Natacha de la Seazores, o companie de turism local, care mi-a făcut o surpriză de ziua mea, cu un tort asemănător.
În plus am adăugat crema de ciocolată albă cu crema de brânză. Mă tot gândeam cum să fac și ce să fac să aduc ceva nou în lista deserturilor din bucătăria mea și tare bine am făcut! Iar ceea ce a ieșit este divin, cred că cea mai bună combinație făcută vreodată. Blat umed de ciocolată amărui cu piure de caise ușor acrișor și finețea cremei de ciocolată albă cu cremă de brânză, totul în ganache de ciocolată sunt combinația fatală pentru orice împătimit al deserturilor pe bază de ciocolată!
Alte torturi apreciate de cititori:
Tort Prichindel cu ananas, cremă de branză si bezea italiană, rețeta aici:
Tort de ciocolată cu zmeură și cremă de mascarpone, rețeta aici.
Cum se face tortul Natacha, cu cremă de ciocolată albă, piure de caise și ganache de ciocolată
Ingrediente Pentru blat:
Ingrediente Pentru uns blatul
Ingrediente pentru ganache
Ingrediente pentru crema de ciocolată albă cu cremă de brânză:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Pentru blat:
Într-un bol amestecam toate ingredientele uscate: făina, cacaua, praful de copt și bicarbonatul.
Punem ouăle, zahărul, extractul de vanilie, iaurtul, uleiul și sarea într-un bol încăpător, le amestecăm cu un tel până se topește zahărul.
Adăugăm în compoziția umedă ingredientele uscate și omogenizăm cu ajutorul unei spatule.
Punem un ibric cu apă să fiarbă, măsurăm 60 de ml și turnăm peste compoziție amestecând rapid, dar nu prea mult, atât cât să obținem o compoziție omogenă.
Turnăm compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt. Coacem 22-25 de minute sau până trece testul scobitorii. După coacere, scoatem afară tava și o lăsăm să se răcească în tavă.
După ce s-a răcit, tăiem blatul în 5 felii.
Pentru ganache:
Aducem smântâna în punctul de fierbere și o dăm jos de pe foc, adăugăm ciocolata, lăsăm 2-3 minute după care omogenizăm. Dăm ganache-ul la rece pentru o oră.
Scoatem ganache-ul de la rece și îl spumăm cu ajutorul unui robot de Bucătărie, pentru câteva secunde. Mare atenție nu bateți prea mult că roșcați să se taie.
Pentru crema de ciocolată albă cu cremă de brânză:
Punem ciocolata albă cu untul să se topească de jumătate, aducă să rămână bucăți din ambele, adăugăm zahărul și spumăm cu ajutorul unui tel.
Adăugăm și crema de brânză și mai batem până se încorporează și obținem o cremă lucioasă.
Pentru piureul de caise:
Punem caisele într-un vas și cu ajutorul unui blender vom mixa caisele până obținem un piure. Îl punem la fiert la foc mediu, acoperit până se reduce și se îngroașă. (Trebuie să aibe consistența unei creme) Lăsăm să se răcească complet.
Asamblare:
Ungem fiecare blat cu cu câte 2 linguri de piure de caise. Pe primul blat vom pune jumătate din crema de ciocolată albă, pe al doilea 1/4 din ganache-ul de ciocolată neagră, pe al treilea cea de doua jumătate de cremă de ciocolată albă, pe al patrulea iar 1/4 din ganache-ul de ciocolată neagră, venim și cu ultimul blat uns cu piure de caise.
Îmbrăcăm întregul tort în ganache-ul rămas. Decorăm cu scalii de ciocolată, fructe, bomboane de ciocolată sau cu ceea ce ne place.
Nu chiar simplu, dar cu un gust desăvârșit! Spor la treabă și poftă bună!
Dimensiune tava 33/45 cm
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
S Anca
Buna! Ce fel de frisca naturala din lapte? Cea de LaDorna e in regula? Si dati-mi va rog o idee, daca vreau sa fac portie dubla, cum ar fi ideal? Sa fac 2 tortulete? 😬
chefnicu
Frisca naturală La Dorna 🙂
S Anca
Si inca o intrebare. Ce fel de cacao folositi? Oricat am incercat nu imi iasa blaturile asa negre.
chefnicu
Îmi cer scuze de răspunsul întârziat, cacao dezane 🙂
S Anca
Blatul nu va iesi prea sec ?
Mai ales daca fierbem si piurel de caise. Are ce sa absoarba blatul?
Noua ne place sa fie umed.
Cred ca v-ati saturat de intrebarile mele.
Vreau sa il fac si nu as vrea sa dau gres si sa arunc ingredientele :)))
Multumesc de raspunsuri.
chefnicu
Nu iese sec deloc 🙂
Ana
Buna ziua, blatul rămâne neinsiropat cu nimic? Nu rămâne prea uscat?
Multumesc
chefnicu
Nu trebuie însiropat deloc 🙂
S Anca
Nu tin minte sa mai fi mancat asa tort bun 🤔!!
A iesit perfect. Multumim de reteta!
Laura C.
Buna ziua, revin cu un alt cometariu (chiar daca mi l-ati sters pe cel vechi fara sa-mi raspundeti). Am descoperit pagina dumneavoastra si am fost fascinata de retetele de prajituri. Am facut una dintre ele, prajitura After Eigt , pe care am transformat-o in tort. Am dublat cantitatile pt blat si nu mi-a iesit cum trebuie, am mai facut unul cu cantitatile din reteta , care mi-a iesit ( am inteles de ce nu mi-a iesit primul blat ). Blatul e bun, umed si nu trebuie insiropat, crema a iesit bine. O sa mai incerc acest tort pt.ca mai am un sarbatorit in noiembrie.
chefnicu
Buna seara nu am sters nici un comentariu, doar ca am avut o problema cu site-ul 🙂
Ma bucur ca v-a ieșit 🙂