Prăjitura Divna – Brownie cu migdale și mousse de ciocolată albă și neagră
Ceea ce face ca acest desert să fie nu numai aspectuos ci și foarte gustos, este Blatul de brownie cu făină de migdale și două mousse-uri fine de ciocolată, unul de ciocolată neagră și celalalt de ciocolată albă.
Totul a pornit de la brownie-ul pe care am tot încercat să-l fac fără făină pentru prietena mea Divna, de unde și numele acestei prăjituri.
Recunosc că au fost câteva nereușite, însă acum pot spune cu mâna pe inimă că nu am mai mâncat vreodată un brownie fără făină, mai bun ca acesta. Interior umed și ciocolatos, alternat cu straturi de mousse de ciocolată, nu face decât să stingă lumina iubitorilor de prăjituri cu ciocolată, dar și celor care au intoleranță la gluten.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare.
Ingrediente pentru brownie cu migdale:
Ingrediente pentru mouse-ul de ciocolată neagră:
Ingrediente pentru mouse-ul de cuocolată albă:
Pentru decor:
Mod de preparare pentru blat(brownie cu migdale)
Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de 25/25 cm cu hârtie de copt.
Într-un bol termorezistent punem untul cu ciocolata pe bain marie, astfel încât fundul bolului să nu atingă apa și amestecăm din când în când până se topesc și se omogenizează.
Adăugăm zahărul, sarea și le încorporăm în ciocolată.
Încorporăm ouăle pe rând, amestecând după fiecare, până la omogenizare.
Punem făina de migdale peste compoziția de ciocolată și amestecăm bine până obținem o compoziție omogenă.
Turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coacem 13-14 minute. Lăsăm să se tempereze în tava în care s-a copt, după care o scoatem pe un grătar și o lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei.
Mod de preparare pentru mousse-ul de ciocolată neagră:
Punem jumătate din cantitatea totală de smântână la înfierbântat. Adăugăm ciocolata și o lăsăm deoparte pentru 2-3 minute, după care amestecăm bine pentru omogenizare. O lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
Batem diferența de frișcă cu ajutorul unui robot de Bucătărie până obținem valuri pufoase și moi asemeni unei zăpezi.
Încorporăm 3 linguri de frișcă în crema de ciocolată.
Turnăm compoziția de ciocolată peste frișca rămasă și cu ajutorul unei spatule de Silicon omogenizăm ușor.
Mod de preparare pentru mousse-ul de ciocolată albă:
Punem jumătate din smântână la înfierbântat. Adăugăm ciocolata și o lăsăm deoparte pentru 2-3 minute, după care amestecăm bine pentru omogenizare. O lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
Batem diferența de frișcă cu ajutorul unui robot de bucătărie până obținem valuri pufoase și moi asemeni unei zăpezi.
Încorporăm 3 linguri de frișcă în crema de ciocolată.
Turnăm compoziția de ciocolată peste frișca rămasă și cu ajutorul unei spatule de silicon omogenizăm ușor.
Asamblare:
Punem blatul de ciocolată pe un platou de servit, intindem mousse-ul de ciocolată neagră și-l dăm la rece pentru jumătate de oră.
Adăugăm și mousse-ul de ciocolată albă și punem din nou la rece, timp suficient pentru a ne ocupa de decor, asta în cazul în care veți face altceva inafara chipsurilor de ciocolată. Dantela este foarte ușor de făcut, nu trebuie decât să topiți ciocolată și să o turnați pe un plan drept în strat subțire, apoi lăsată să se întărească după care cu ajutorul unui șpaclu sau a unei spatule să răzuiți ușor, astfel încât să obtineți dantelele.
Pot spune că una din cele mai bune și mai ușoară prăjituri făcute vreodată! Dar nu vă mai rețin prea mult, decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!