Cu un exterior crocant ar tartei și cu două creme fine și gustoase, în combinația ciocolată – cocos, va fi un succes apreciat cu precădere de cei care preferă aceste doua ingrediente și nu numai. Gândul și aromele mă duc la batoanele Bounty și cum sunt preferatele mele și acest desert pot spune că a intrat în lista celor favorite.
Se face din numai câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui, iar manopera poate finrealizata și de către cel mai neîndemânatic într-ale bucataritului și îi va reuși, tot ceea ce trebuie să facă e să respecte cantitatea ingredientelor și modul de preparare.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare iar familia, prietenii sau invitații dumneavoastră cu siguranță se vor bucura de un desert extraordinar.
Cum facem Tartă din fulgi de ovăz și cremă de ciocolată cu cocos
Ingrediente pentru tartă:
1 ou întreg
300 g fulgi de ovăz
100 g unt topit
50 g zahăr cristal
1 praf de sare
Ingrediente pentru cele 2 creme:
600 ml lapte
5 Gălbenușe
70 g amidon
200 g zahăr
Un praf de sare
300 g Nutella
150 g ulei de cocos
100 ml de lapte
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Punem fulgii de ovăz alături de zahăr într-un robot de bucătărie și îi mixăm până obținem o consistență grosieră. Nu foarte mult, câte plusați ale robotului, atât cât se sfărâme.
Topim untul și îl adăugăm alături de ou și praful de sare peste fulgii de ovăz. Amestecăm astfel încât compoziția să fie omogenă.
Întindem compoziția obținută într-o tavă cu diametrul de 22 cm și băgăm la cuptor pentru 18-20 de minute sau până se rumenesc ușor.
Scoatem Tarta afara pe un grătar și o lăsăm să se răcească.
Mod de preparare pentru creme:
Punem 500 ml lapte la fiert cu extractul de vanilie, sarea și zahărul. Până ce fierbe laptele amestecăm gălbenușurile cu amidonul și restul de lapte. Când laptele a început să fiarbă turnăm peste compoziția de gălbenușuri și amestecăm energic, turnăm toată compoziția înapoi în oală și fierbem la foc mic până se îngroașe, amestecând continuu.
Acum va trebui să ne mișcăm foarte repede, pentru că va trebui să o turnăm cât se poate de caldă.
Împărțim crema în 2 părți egale iar peste o parte adăugăm Nutella și omogenizăm și turnăm în coaja de tartă.
În a doua parte adăugăm uleiul de cocos și cele 100 ml de lapte, deasemeni omogenizăm și turnăm ușor peste crema de Nutella. Decupăm o folie și acoperim exact partea cu crema.
Lăsăm să se răcească la temperatura camerei, după care băgăm la frigider pentru 3-4 ore, însă ar fi bine peste noapte.
După trecerea timpului de stat la frigider, putem tăia și servi. Așadar nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Daniela
Buna ziua! As vrea sa fac rețeta asta, dar la crema a doua as vrea fără ulei de cocos. Se poate înlocui ? Mulțumesc
chefnicu
Nu prea se poate, sau cel puțin in momentul asta nu știu cu ce as putea înlocui…