Să faci Aripioare crocante și picante ca la KFC, poate fi considerată o joacă de copil, e chiar mult mai simplu decât să faci tradiționalele șnițele.
Mulți mi-au spus că niciodată nu am cum să reușesc să fac aripioarele ca cei de la KFC, că folosesc ei nu știu ce ingrediente și că, rețeta ar fi secretă. Ingredientele nu sunt secrete și sunt convins că fiecare le are în cămara de acasă, iar rezultatul va fi dacă nu mai bune, cel puțin la fel, iar dacă v-ați tot întrebat cum să faceți ca să reușiți un pui crocant ca la KFC, în cele ce urmează, veți regăsi secretul.
Pot spune că până acum am încercat câteva rețete, ba primite de la prietenii de peste ocean, ba de pe internet, ba după ce am simțit eu, însă toate coroborate după foarte multe teste, am ajuns la această rețetă. Rezultatul este exact același, dacă nu mult mai bune și mai gustoase, cu exterior care rămâne crocant și după răcire dar și cu interior suculent.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și pentru modul super simplu de preparare.
Pentru alte diferite rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru aripioare:
Ingrediente pentru împanerat și prăjit:
Mod de preparare:
Într-un castron amestecăm făina cu amidonul și-l dăm deoparte.
Batem ouăle într-un alt castron și le dăm deoparte și pe ele.
Pentru început vom curăța de eventualele pene rămase și apoi le vom șterge bine de excesul de lichid, dacă există, apoi le tăiem în două, dacă cumpărați gata tăiate și mai bine, însă totuși trebuiesc verificate de eventualele pene rămase și șterse bine.
Punem aripioarele într-un castron, alături de toate condimentele. Le amestecăm bine, astfel încât se se condimenteze uniform. Acoperim vasul cu o folie de prospețime și le dăm la rece pentru minim 3 ore.
Cu o oră înainte de prăjire, le scoatem afară din frigider după care le trecem prin făina amestecată cu amidonul. E musai să așteptați ca temperatura aripioarelor să ajungă la cea din casă.
Următorul pas e să punem toate aripioarele în ouăle bătute și le amestecăm, astfel încât să se acopere uniform.
Luăm câte 3-4 bucăți și le trecem din nou prin amestecul de făină, astfel încât să nu mai avem părți umede. Strângem în palmă fiecare bucată, astfel încât să se prindă bine amestecul de făină.
Încingem o tigaie cu ulei și punem aripioarele, doar în momentul în care este suficient de încins, ideal ar fi la 180 de grade. Musai ca aripioarele să fie acoperite de ulei.
Prăjim la foc mediu 7-9 minute, întorcându-le cu grijă de 2-3 ori. Ideal ar fi să nu le bruscați prea tare, altfel nu vor mai avea o crustă frumoasă și crocantă.
Le scoatem pe un grătar la scurs sau pe o tavă tapetată cu șervet de bucătărie.
Servim calde, alături de sosurile preferate, iar de aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună!