Baclava cu mac

( 5 out of 5 )
Loading...
Baclava cu mac
 • -48 bucServings+
 • 20 mTimp de preparare
 • 40 mTimp de gatire
 • 60 mGata in
Print Recipe

Baclava cu mac

Cu siguranță aceasta rețetă de baclava cu mac va deveni una din preferatele dumneavoastră

Baclava cu mac

Întotdeauna am fost fermecat de baclava, este unul din deserturile mele preferate. Și unde poți găsi și mânca cele mai felurite baclavale decât în Turcia! Deasemeni pot spune că și orașul Istanbul este unul din Destinațiile mele de vacanță, astfel încât minim o dată pe an vizitez acest loc.

Mi-a rămas întipărit în minte vitrina unui magazin de dulciuri de prin centrul orașului, unde o doamnă îmbrăcată total în alb rula la niște chestii pe care la vremea aceea nu știam ce sunt. Am intrat fără să ezit și la pult, am întrebat ce face doamna acolo, la care mi-a arătat o tavă de aluminiu cu niște rulouri, care de fapt erau baclavalele rulate.

În toată perioada în care am stat în Turcia, pot spune că am mâncat diferite modele de baclava, cu fistic, nucă, migdale și toate cu un gust nemaipomenit, în schimb pe cele cu mac le-am mâncat în Serbia.

Astăzi a venit vremea să le fac și eu pe cele cu mac, m-am documentat puțin, deși cam aveam ideea cum trebuie să le fac, m-am aprovizionat cu cele necesare și m-am apucat de treabă, iar rezultatul e de-a dreptul aroma și gustul celor din Novi Sad.

Nu necesită o îndemânare prea iscusită, cu siguranță și celor mai neîndemânatici le vor reuși. Iar dacă veți înlocui untul cu margarina, veți obține un preparat total delicios de post. 

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare.

 

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum să faci Baclava cu mac?

Ingredinete:

 • 2 pachete foi de plăcintă
 • 100 ml ulei vegetal
 • 500 g mac
 • 200 g zahăr tos

Ingrediente pentru sirop:

 • 600 ml apă
 • 150 g miere
 • 150 g zahăr tos
 • 1 lămâie

Mod de preparare pentru sirop:

Punem mierea cu zahărul, sucul de lămâie la fiert pe foc mic. Nu dați focul prea tare că se va cristaliza și baclavalele nu vor mai fi suculente. După ce am stors sucul lămâilor, am pus și coaja în sirop, îmi place aroma. Se lasă la răcit.

Facem siropul

Mod de preparare pentru baclava:

Preîncălzim cuptorul la 175 de grade Celsius.

Amestecăm macul cu jumătate din cantitatea de zahăr și zahărul vanilat, le trecem prin mașină de măcinat.

7A120F6D-5762-4436-A08A-CC6B527D4B04.jpeg

E11076B5-2135-44E9-8D05-2A1A9BB7A9A7.jpeg

Ungem o tavă de cuptor cu ulei și împărțim foile în 3 părți egale. În cele 2 pachete de foi am avut 30 de buc și astfel mi-a rezultat câte 10 pentru fiecare strat.

Ungem tava

Punem pe fundul tăvii punem câte o foaie de plăcintă din cele 3 părți de foi ungem și repetăm operația până se termină, punem jumătate din cantitatea de mac, venim cu a doua parte de foi pe care le ungem între ele, cea de-a doua parte de mac și ultimele foi pe care musai le ungem între ele.

Ungem foile di punem mac

Cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit tăiem baclavaua pătrate sau romburi ori forma dorită.

Taiem baclavaua

Băgăm tava în cuptorul încins pentru 35-40 de minute sau până se rumenește frumos deasupra. Dacă s-a rumenit înainte de timpul de 35-40 de minute, înseamnă că cuptorul are o temperatură prea mare.

Baclava cu mac

Siropul se va turna uniform și rece peste baclavaua fierbinte, se va auzi o sfârâială plăcută. Se lasă la răcit la temperatura camerei după care poate fi servită.

Baclava cu mac

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password