Acești Biscuiți cu cireșe și cacao sunt mici delicii fragede cu inimă aromată și delicioasă.
Biscuiții cu cireșe și cacao sunt mici bijuterii dulci care îmbină textura fragedă a unui aluat cu untură cu o umplutură intens aromată. În interior, un mix savuros din biscuiți mărunțiți, cireșe și cacao formează o compoziție generoasă, dulce-acrișoară și ușor ciocolatie. Această umplutură este învelită cu grijă în aluatul fin, apoi ruloul obținut este tăiat felii, dezvăluind un contrast frumos de culori și straturi.
La cuptor, biscuiții capătă o crustă ușor crocantă, în timp ce interiorul rămâne moale și plin de aromă. Sunt perfecți pentru momentele în care ai poftă de ceva rapid, tradițional și diferit, dar și pentru platouri festive sau cadouri homemade.
Un desert simplu, de casă, cu aspect atrăgător și gust memorabil.
Ingrediente pentru aluatul fraged:
Ingrediente pentru interior:
Mod de preparare pentru aluat:
Preîncălzim cuptorul la 180’de grade.
Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.
Într-un castron punem făina, zahărul și praful de sare, amestecăm bine.
Adăugăm untură sau untul rece tăiat cubulețe și frământăm cu vârful degetelor până obținem o compoziție nisipoasă.
Încorporăm oul și gălbenușul și frământăm rapid un aluat care trebuie să fie omogen și ușor manevrabil. Dacă e nevoie mai adăugăm 1-2 linguri de apă rece.
Îl punem într-o folie și îl dăm la rece pentru jumătate de oră.
Mod de preparare pentru umplutură:
Măcinăm biscuiții ca și pentru cheesecake.
Adăugăm dulceață, cireșele, cacaua și amestecăm până obținem o compoziție similară salamului de biscuiți.
Facem un baton gros cu o lungime de 60 cm și dăm deoparte.
Pe un plan de lucru ușor presărat cu făină întindem aluatul cu o dimensiune de 60/14 cm în care punem batonul de biscuiți.
Învelim batonul în aluat, lipim bine la îmbinătură.
Aici am încercat o glazură de zahăr cu albuș și m-am jucat puțin să testez, am pus o lingură bună și mare de albuș și vreo 3 de zahăr praf cu care am uns batonul și am trasat cu un piure de fructe, dar nu a ieșit foarte ok, cred ca a fost prea moale ori albușul ori piureul așa ca nu le-am pus în rețeta. Dar va puteți juca și voi.
Tăiem felii la 3 cm grosime. Și punem pe tăvi în picioare și îi dăm la cuptor pentru 14-15 minute pe rând.
Simplu, rapid, foarte gustos și aromați.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.