Biscuiți fragezi cu unt și dulceață.
Biscuiți fragezi cu unt și dulceață de zmeură, sunt de fapt biscuiții Alfajores, umpluti de această dată cu dulceață de zmeură, un desert argentinian, care efectiv se topește în gură, practic sunt două fursecuri între care se pun diverse umpluturi.
Ca istoric se spune că provin din sudul Americii, însă se regăsesc și în alte țări, atât în America cât și in Europa.
Aceste fursecuri, biscuiți îi găsim sub diferite forme si denumiri, atât în Franța, Germania, Italia, America și Argentina. În Argentina se numesc alfajores.
Cu siguranță dacă vrei să mănânci, nu sta pe gânduri, pentru ca sunt sunt extraordinari de buni. Îi găsești aproape oriunde și în diferite forme, însă pe cei mai buni ii vei găsi în Argentina. Că le vei găsi la colț de stradă, sau la stațiile de metrou, alături de o cafea bună, îi vei găsi și în restaurantele de top. De ce sunt atât de populari?! Pentru că sunt foarte gustoși iar argentinienii sunt foarte nostalgici.
Așadar cu o lungă și vastă experiență în prepararea lor este datată undeva prin 1850, iar astăzi au ajuns sa facă peste 50 de tipuri de alfajores.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul simplu de preparare.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare pas cu pas
Pentru început punem intr-un castron zaharul, gălbenușurile, extractul de vanilie sau esența de vanilie. Se văd doar 4 gălbenușuri pentru unul s-a spart.
Cu ajutorul unui mixer de Bucătărie sau cu un tel batem compoziția până se topește tot zahărul. Putem folosi zahăr pudră, dar măcinat în casă, pentru ca cel din cumpărat indiferent de firmă sau brand, zahărul pudră conține amidon.
După ce am mixat bine compoziția de gălbenușuri și zahărul este complet topit, adăugăm untul și coaja de lămâie, mixam in continuare pana obținem consistența unei creme.
Separat într-un alt castron cernem ingredientele uscate și le omogenizam.
Adăugăm amestecul de făină și amestecam cu o spatulă până la încorporarea totală a făinii. Fiind un aluat fraged, nu dorim să activăm glutenul din făină.
Aluatul trebuie sa fie putin lipicios, dar ușor de manevrat cu spatulă.
Punem aluatul intr-o folie alimentara, învelim bine aluatul și îl dăm pentru minim 1 oră la frigider.
După ce a trecut timpul de stat la frigider, scoatem aluatul și îl punem pe o blatul de lucru tapetat cu făină și il lăsăm sa se odihnească pentru 10-15 minute și bineînțeles pentru modelarea cu ușurintă. Mare atenție nu punem foarte multă făină pe blatul de lucru, pentru ca vor încorpora prea multă și nu vor mai fi la fel de fragede.
Întindem aluatul la 0,4 cm grosime și îl tăiem cu o forma rotundă sau ondulata. Aluatul ce ne rămâne îl facem din nou o bilă și continuăm până se termină aluatul. Diametrul rămâne la alegerea noastră și de aici si numărul de porții. Eu i-am tăiat cu o formă de 5 cm diametru și mi-au ieșit 80 de bucăți.
Formele obținute le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la un centimetru distanțată una față de cealaltă și le coacem aproximativ 8 minute la 180 de grade, până devin ușor maronii pe fund. Mare atenție, se coc foarte repede, existând riscul să se rumenească prea tare.
După ce s-au copt le lăsăm să se răcească, apoi umplem jumătate din ei cu dulceața de zmeură.
Punem cealaltă jumătate de biscuiți deasupra celor umpluți și îi lăsăm la temperatura camerei de preferat până a doua zi.
Îi aranjăm frumos pe un platou și servim alături de un ceai sau ca atare la desert. Cu siguranță oaspeții dumneavoastră vor reveni!