Cred că orice zi de post merită să pregătim ceva nou și bun, azi vom face o brânză vegană din năut.
Așadar printr-un procedeu simplu, din numai 3 ingrediente putem obține un produs vegetarian spectaculos de bun!
Este fină, cremoasă și in același timp consistentă, înlocuiește cu succes și fără nici o grijă brânza tofu, ba chiar este mult mai sănătoasă și gustoasă. Poate fi servită ca atare sau gătită la tigaie/grătar, la paste, salate, creme și poate fi asezonată după gustul fiecăruia. Eu am ales ca astăzi să o fac simplă iar de aici fiecare poate să o pregătească după propriul gust. Fie că adaugi verdețuri tocate, boia, boia afumată, chimen, e important să vă placă ce adăugați în plus.
Pentru că din rețeta asta iese undeva în jur de 2 kg plus minus eu am împărțiț-o cu colegii, dar și așa mi-a rămas destul de multă, așa că voi mai face o cremă cu nuci caju și o parte am să o marinez cu niște usturoi și rozmarin pe care am să o pregătesc cu ceva drăguț!
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare pas cu pas.
Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Punem năutul la hidratat într-un castron cu apă pentru minim 24 de ore. În acest timp schimbăm apa de 3 ori. Apa trebuie să acopere bine năutul, căci el se va umfla și cel care va rămâne neacoperit nu se va hidrata corespunzător.
Scurgem năutul și punem într-un blender 1:1 (adică avem un volum de năut, punem același volum de apă, nu cântărim!!!) năut scurs cu apă călduță.
Și mixăm până obținem o compoziție fină.
Trecem printr-o sită fină, să ne asigurăm că a fost bine mixat.
Punem totul într-un vas, adăugăm turmericul, sare și punem la foc mic amestecând într-una cu o spatulă, pentru a evita prinderea acestuia de fundul vasului.
Din momentul în care începe să fiarbă mai fierbem încă 5 minute tot la foc mic și amestecând într-una. Ungem un vas cu puțin ulei, turnăm compoziția fierbinte și o nivelăm cu ajutorul unei spatule în prealabil trecută prin jet de apă. Punem o folie și lăsăm să se răcească la temperatura camerei.
Feliem și servim.