Budincă de fasole cu ciocolată vin de Porto

( 0 out of 5 )
Loading...
  • -12-14 pServings+
  • 15 mPrep Time
  • 3:0 hCook Time
  • 3:15 hReady In
Print Recipe

Budincă de fasole cu ciocolată și vin de Porto

Da!!!! Budincă de fasole cu ciocolată și vin de Porto, deși sunt convins că nu vă prea surâde ideea, este un desert extraordinar. L-am descoperit în Portugalia, unde altundeva?!
Tot în Portugalia, însă în insulele Azore am descoperit și budinca de fasole cu caramel și scorțișoară, rețetă pe care o găsiți aici,

dar nu vă cer să mă credeți pe cuvânt că este una din cele mai bune budinci pe care am mancat-o vreodată, însă cu câțiva lei și câteva ingrediente puteți descoperi și dumneavoastră gustul.
În general atunci când plec în concediu, îmi place să caut restaurantele cu tradiție, cele lăturalnice, de familie în care lucrează întreaga familie, pe străduțe înguste și destul de departe de zona turistică.
Așa s-a întâmplat ca și de data aceasta să găsesc un restaurant care în meniu avea această budincă de fasole cu ciocolată și vin de Porto. Am cerut rețeta însă răspunsul a venit promt “Ne pare rău, dar este semnătura restaurantului nostru și nu vă putem ajuta”…. de atunci mi-am am zis că o voi face, dacă nu mai bine, cel puțin la fel de gustoasă și arătoasă. Am tot testat, copt și aruncat câteva porții, ba nu ieșea gustul, ba consistența, ba era prea dulce ba prea mult vin. Dar acum pot spune că am nimerit cantitățile și timpul de copt ideale pentru a face Această budincă de fasole cu ciocolată și vin de Porto. Urmați pașii rețetei și vă veți bucura de un desert inedit cu un gust divin.

Ingrediente pentru budinca de fasole cu ciocolată și vin de Porto:

200 g fasole uscată
100 g ciocolata cu minim 55% cacao
100 ml vin de Porto sau orice alt vin roșu dulce
150 g unt
250 g zahăr
300 ml apă
4 gălbenușuri
2 ouă întregi
30 g amidon
Un praf de sare

200 g Sos de ciocolată făcut în casă, fără conservanți, rețetă simplă și gata în numai 15 minute pe care o găsești aici: 

Mod de preparare budincă de fasole cu ciocolată și vin de Porto:

Preîncălzim cuptorul la 160 de grade.

Punem fasolea de seara pe dimineața la înmuiat, a doua zi o punem la fiert cu apă rece. După ce a fiert o strecurăm și o punem într-un castron mare.


Într-o cratiță punem apa, zahărul, ciocolata, untul, praful de sare și vinul.

Le dăm un clocot și punem pe fasole. Adăugăm ouăle, gălbenușurile și cacaua. Amestecăm și punem totul într-un blender sau putem mixa cu ajutorul unui blender vertical, pentru a obține o pasta fină și omogenă.


Tapetăm o tavă cu unt și făină, turnăm compoziția și o dăm la cuptor pentru 40-45 de minute la 160 de grade.

O scoatem din cuptor și o lăsăm să se răcească la temperatura camerei după care o răsturnăm pe un platou, o glazură cu sos de ciocolată făcut în casă din ingrediente naturale, fără conservanți și aditivi, rețetă pe care o găsești aici.
Servim tăiată felii ca și pe tort sau se poate rupe cu lingura, alaturi de extra sos de ciocolată, struguri negrii și frunze de mentă ca decor.


Simplu, gustos și rapid, dar nu vă mai rețin, vă urez spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide