Azi facem o rețetă excelentă de cartofi copti în crustă de mălai, potriviți pentru zilele de post sau efectiv ca și garnitură însoțind alte feluri de mâncare.
Cartoful, poate cea mai consumată legumă a romanilor, probabil și pentru că este atât de versatil încât pregătim din el de la tocănițe, ciorbe, creme, prăjiți, copti, chifteluțe și câte și mai câte feluri. Se gătește relativ destul de simplu iar dacă ai pus niște condimente potrivite și l-ai gătit corect, imposibil să nu îți iasă o mâncare delicioasă și de ce nu aspectuoasă în același timp.
Acești cartofi i-am mâncat pentru prima data în Serbia undeva pe malul Dunării și de atunci pot spune că i-am făcut de foarte multe ori, mai ales pentru crusta crocantă și interiorul cremos.
Astăzi i-am asociat cu un falafel făcut în casă dar merg de minune și cu o maioneză de tahini.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare, iar rezultatul va fi pe placul tuturor musafirilor.
Pentru multe alte rețete de post, intrați în secțiunea rețete de post, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius.
Într-un castron amestecăm toate condimentele și le dăm deoparte.
Tăiem cartofii de forma wedges, îi spălăm și îi tamponăm bine pentru a elimina excesul de apă.
Adăugăm condimentele și amestecăm bine pentru a se prinde pe toate părțile feliilor de cartofi.
Adăugăm mălaiul și facem la fel, săltăm cartofii astfel încât și mălaiul să acopere bine feliile de cartofi.
Punem uleiul și repetăm operațiunea până se ung bine pe toate părțile.
Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt aranjăm feliile de cartofi ușor distanțate și dăm la cuptor pentru 35-40 de minute sau până se rumenesc frumos.
Simplu, rapid cu miez moale și crustă crocantă. Iar se aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună!