Cartofi țărănești cu ceapă, boia și pătrunjel

( 4.8 out of 5 )
Loading...
Cartofi țărănești cu ceapă, boia și pătrunjel
  • -5-6 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Cartofi țărănești cu ceapă, boia și pătrunjel

Cu siguranță acești Cartofi țărănești cu ceapă, boia și pătrunjel sunt potriviți atât ca si garnitură, ca o mâncare de sine stătătoare alături de o salată sau chiar simplii. Nouă ne plac oriunde, oricând și mai ales oricât 🤣🤣🤣

Cartofi țărănești cu ceapă, boia și pătrunjel

Îmi aduc aminte de buna Măriuca că îi făcea atât de des în zilele de post, uneori chiar si 2-3 zile una după alta si niciodată nu am făcut mofturi. Ne plac si gata ❤️❤️❤️

Cartofi țărănești cu ceapă, boia și pătrunjel

Potriviți pentru zilele de post sau pentru vegetarieni este preparatul versatil cu putine ingrediente si cu un mod de preparare foarte simplu si la îndemâna tuturor.

Cartofi țărănești cu ceapă, boia și pătrunjel

Prin urmare vă invit să urmăriți lista scurtă si simplă a ingredientelor s-ar si modul de preparare descris pas cu pas pentru o rețetă delicioasă.

Cartofi țărănești cu ceapă, boia și pătrunjel

Cum facem Cartofi țărănești cu ceapă, boia și pătrunjel

Ingrediente:

2 kg de cartofi de preferat roșii

300 g ceapă galbenă

100 ml ulei vegetal cu gust neutru

1 lingură de boia dulce

1 legătură zdravănă de pătrunjel

Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Curățăm cartofii și ceapa.

Tocăm mărunt pătrunjelul.

Pentru început ne vom apuca de cartofi pe care îi vom tăia cubulețe mai măricele, îi vom spăla si apoi îi vom pune la fiert în apă cu sare într-o cratiță încăpătoare astfel încât să fie acoperiți bine cu apă. Fierbem cam 35 de minute, sau către nevoie astfel încât să nu se fărâme.
Cartofi țărănești cu ceapă, boia și pătrunjel

Tăiem ceapa cuburi mărunte si o punem la călit împreună cu putină sare în ulei la foc mic până se înmoaie.

Oprim focul si adăugăm boiaua.

Cartofi țărănești cu ceapă, boia și pătrunjel

Strecurăm cartofii și îi adăugăm peste ceapa, dăm gust cu sare si piper, amestecăm atât cât să fie uniform acoperiți de ceapa cu boia.

Cartofi țărănești cu ceapă, boia și pătrunjel

Punem în farfurii și distribuim uniform pătrunjelul tocat, iar acum sunt gata de servit. Spor la treabă si să vă fie de folos!!

Cartofi țărănești cu ceapă, boia și pătrunjel

Pentru multe alte rețete de Garnituri, preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea sau click pe fotografie.

Cartofii Ducesei - Pomme Duchesse
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password