Chec cu banane, afine, lămâie și alune de pădure

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -8 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 1:10 hTimp de gatire
  • 1:20 hGata in
Print Recipe

Chec cu banane, afine, lămâie și alune de pădure

Cred ca v-ați dat seama ca sunt un mare fan de dulciuri… dar știți vorba aia “fără mâncare pot trăi dar fără dulciuri ba” na cam așa sunt și eu! Nu există zi lăsată de la Dumnezeu în care să nu mănânc ceva dulce, ma rog acel ceva însemnând ceva mai mult 🙈🙈🙈 dar ce mai contează, atât timp cât mă face fericit! 

Aveam prin casă niște banane, negre rău de tot, însă cu un interior cremos și delicios. Mi-am zis: “e musai să fac ceva cu ele” și uite-așa am pus de un chec cu banane pentru dulceață, afine pentru aciditate iar pentru o notă de crocant câteva alune de pădure. 

În mod normal checul cu banane îl fac din ochi, nu măsor cantitățile, însă pe undeva prin caietul de rețete am găsit rețeta pe care o fac de obicei și o împart cu tot dragul și cu dumneavoastră. 

Este atât de versatil, încât se poate face cu orice fel de fructe, semințe, înloc de lămâie se poate folosi portocala. 

Dar haideți să vedem de ce ingredinete avem nevoie și după aceea să ne apucăm de treabă. 

Ingredinete chec cu banane, afine, lămâie și alune de pădure: 

  • 2 banane mari bine coapte
  • 200 g zahăr tos
  • 130 g unt topit
  • 2 ouă mari sau 3 mai mici
  • 280 g făină albă
  • Coaja de la o lămâie
  • Zeama de la o jumătate de lămâie
  • 12 g bicarbonat de sodiu
  • 160 g afine congelate sau proaspete
  • 50 g alune de pădure tocate grosier

Mod de preparare chec cu banane, afine, lămâie și alune de pădure: 

Preîncălzim cuptorul la 175 de grade. 

Într-un castron mare vom pune bananele cu zahărul și omogenizăm.

Adăugăm ouăle, untul topit, alunele de pădure tocate, coaja de lămâie, sucul de lămâie și le încorporăm în amestecul de banane. 

Punem și făina amestecată cu bicarbonatul, omogenizăm din nou.

Încorporăm rapid afinele, ca să nu împraștie sucul și turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Coacem 1 oră și 10 minute la 175 de grade sau până trece testul scobitorii. În caz că se rumenește prea tare deasupra, acoperim cu o hârtie de copt. 

Lăsăm să se răcească după care putem servi. 

Spor la treabă și poftă bună! 

Tips & variations

  • Dimensiune tavă: 25/12 cm

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password