Aceste chiftele de broccoli – Rețetă de post sunt o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru orice masă, potrivite pentru cei care urmează o dietă vegetariană sau vor să își mențină silueta.
Chiftelele sunt ușor crocante la exterior și suculente în interior, având o textură ușor aerată și un gust savuros, dominat de aroma proaspătă a lămâiei și a verdețurilor. Se prepară din ingrediente simple, precum broccoli crud și tocat, amestecat cu făină, pesmet și condimente precum sare, piper, usturoi proaspăt, ceapă, pătrunjel tocat mărunt, pentru un plus de prospețime.
Sunt ideale atât ca o gustare rapidă, cât și ca fel principal, servite alături de o salată proaspătă, o garnitură de legumă sau orez ori un sos de post, ca și sosul de cheddar vegan sau de iaurt vegan. Aceste chiftele sunt nu doar gustoase, ci și bogate în nutrienți, datorită conținutului ridicat de fibre, vitamine și minerale din broccoli.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curățăm ceapa, usturoiul și le tocăm mărunt, cat mai mărunt sau le puteți toca cu ajutorul unui robot de bucătărie, așa am făcut și eu.
Tocăm mărunt caperele, pătrunjelul și mărarul.
Desfacem buchețelele de pe cotorul broccoliului și le tăiem bucăți mai mici.
În bolul unui robot de bucătărie tocăm broccoli astfel încât să obținem o consistență a boabelor de grâu.
Asa trebuie să fie tocat.
Într-un castron mare alături de broccoli punem toate ingredientele cu excepția uleiului. Amestecăm bine până se formează o pastă consistentă, lăsăm deoparte pentru 10 minute.
Frământăm din nou și verificăm de gust. Compoziția trebuie să fie mai mult uscată decât umedă, broccoli va lăsa destul de multă apă încât să umezească ingredientele uscate. Nu mai adăugați apă ca se vor prinde de fundul tigăii.
Împărțim compoziția în 6 părți egale și dăm forma chiftelelor.
Într-o tigaie de teflon încinsă adăugăm ulei astfel încât să acopere bine fundul tigăii. Punem chiftelele și le prăjim câte 1 minut pe fiecare parte. Facem asta doar ca să dăm o culoare și o crustă frumoasă chiftelelor.
Transferăm chiftelele într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt și le dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 8-10 minute.
Sunt gata de servit, spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru multe alte rețete de post, intrați în secțiunea rețete de post, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.