Chiftele de broccoli – Rețetă de post

( 0 out of 5 )
Loading...
Chiftele de broccoli - Rețetă de post
  • -6 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

Chiftele de broccoli – Rețetă de post

Aceste chiftele de broccoli – Rețetă de post sunt o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru orice masă, potrivite pentru cei care urmează o dietă vegetariană sau vor să își mențină silueta.

Chiftele de broccoli - Rețetă de post

Chiftelele sunt ușor crocante la exterior și suculente în interior, având o textură ușor aerată și un gust savuros, dominat de aroma proaspătă a lămâiei și a verdețurilor. Se prepară din ingrediente simple, precum broccoli crud și tocat, amestecat cu făină, pesmet și condimente precum sare, piper, usturoi proaspăt, ceapă,  pătrunjel tocat mărunt, pentru un plus de prospețime.

Chiftele de broccoli - Rețetă de post

Sunt ideale atât ca o gustare rapidă, cât și ca fel principal, servite alături de o salată proaspătă, o garnitură de legumă sau orez ori un sos de post, ca și sosul de cheddar vegan sau de iaurt vegan. Aceste chiftele sunt nu doar gustoase, ci și bogate în nutrienți, datorită conținutului ridicat de fibre, vitamine și minerale din broccoli.

Chiftele de broccoli - Rețetă de post

Cum facem Chiftele de broccoli – Rețetă de post

Ingrediente:

  • 1 broccoli de 5-600 g
  • Coaja de la o lămâie netratată
  • 1/2 linguriță muștar de Dijon
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 ceapă medie
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 linguri capere
  • Sare și piper după gust
  • 5 linguri bune de pesmet
  • 3 linguri bune de făină albă
  • 100 ml de apă
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Curățăm ceapa, usturoiul și le tocăm mărunt, cat mai mărunt sau le puteți toca cu ajutorul unui robot de bucătărie, așa am făcut și eu.
Chiftele de broccoli - Rețetă de post


Tocăm mărunt caperele, pătrunjelul și mărarul.

Desfacem buchețelele de pe cotorul broccoliului și le tăiem bucăți mai mici.
Chiftele de broccoli - Rețetă de post

În bolul unui robot de bucătărie tocăm broccoli astfel încât să obținem o consistență a boabelor de grâu.

Chiftele de broccoli - Rețetă de post

Asa trebuie să fie tocat.
Chiftele de broccoli - Rețetă de post

Într-un castron mare alături de broccoli punem toate ingredientele cu excepția uleiului. Amestecăm bine până se formează o pastă consistentă, lăsăm deoparte pentru 10 minute.

Chiftele de broccoli - Rețetă de post

Frământăm din nou și verificăm de gust. Compoziția trebuie să fie mai mult uscată decât umedă, broccoli va lăsa destul de multă apă încât să umezească ingredientele uscate. Nu mai adăugați apă ca se vor prinde de fundul tigăii.

Împărțim compoziția în 6 părți egale și dăm forma chiftelelor.

Chiftele de broccoli - Rețetă de post

Într-o tigaie de teflon încinsă adăugăm ulei astfel încât să acopere bine fundul tigăii. Punem chiftelele și le prăjim câte 1 minut pe fiecare parte. Facem asta doar ca să dăm o culoare și o crustă frumoasă chiftelelor.

Chiftele de broccoli - Rețetă de post

Transferăm chiftelele într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt și le dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 8-10 minute.

Chiftele de broccoli - Rețetă de post

Sunt gata de servit, spor la treabă și să vă fie de folos!

Chiftele de broccoli - Rețetă de post

Pentru multe alte rețete de post, intrați în secțiunea rețete de post, click aici sau pe fotografie.

8610BE03-069E-4319-B63A-F43EEE4A6B2D.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password