Choux a la creme la tavă cu cremă de fistic și zmeură, glasate cu ciocolată

( 4.9 out of 5 )
Loading...
Choux a la creme la tavă cu cremă de fistic și zmeură, glasate cu ciocolată
  • -40 bucServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 1:30 hGata in
Print Recipe

 

Choux a la creme la tavă cu cremă de fistic și zmeură, glasate cu ciocolată

 

Azi ne răsfățăm cu Choux a la creme la tavă cu cremă de fistic și zmeură, glasate cu ciocolată

Choux a la creme la tavă cu cremă de fistic și zmeură, glasate cu ciocolată

Zilele astea aveam pofta de choux a la creme, dar parcă vroiam ceva mai mult, așa că am tot stat și m-am gândit cum aș putea să ii dau altă formă acestui desert spectaculos și renumit. M-am apucat de făcut cojile de choux, iar pentru că deja aveau untul de fistic, făcut în casă, mi-a venit ideea să fac o combinație între choux a la creme si profiterol și pe cuvânt vă spun că este una din cele mai reușite combinații. Am adăugat zmeură și a ieșit ceea ce urmează să descoperiți pe parcursul rețetei.

Choux a la creme la tavă cu cremă de fistic și zmeură, glasate cu ciocolată

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem choux a la creme la tavă cu cremă de fistic și zmeură, glasate cu ciocolată

Ingrediente: 

Rețeta coji de choux: 

  • 120 ml lapte
  • 120 ml apă
  • 80 g unt
  • Un praf de sare
  • 120 g făină
  • 4 ouă medii

Pentru umplut și decor:

  • 200 g nuci coapte
  • 100 g merișoare deshitratate

Pentru Crema de fistic 

  • 3 gălbenușuri
  • 35 g amidon alimentar
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 330 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 130 g zahăr tos
  • 150 g unt de fistic, rețeta aici
  • 160 g unt cu minim 82% grăsime
  • 40 boabe de zmeură

Crema de ciocolată pentru glasat:

  • 1 l lapte
  • 65 g amidon
  • 200 g zahăr
  • 60 g cacao
  • 200 ml smântână grasă minim 32% grăsime
  • 200 g ciocolată neagră cu 70% cacao

Mod de preparare:

Prima dată ne ocupăm de cojile de choux: punem apa cu laptele, sarea și untul la fiert, când dă în clocot, tragem jos de pe foc și turnăm făina dintr-o dată, si amestecăm energic pentru a încorpora făina și să nu se facă cocoloașe. Punem înapoi pe foc la minim pentru un minut amestecând continuu.

Imediat adăugăm ouăle pe rând, după fiecare amestecând bine până la încorporare.

Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt. Împărțim compoziția în 2, turnăm o jumătate din compoziție într-un sac pentru ornat și facem 20 de aveline. Vor rămâne niște moțuri la fiecare avelină pe care le vom aplatiza cu degetul înmuiat în apă. Băgăm tava la cuptor pentru 15 minute la 200 de grade, iar după 12 minute la 180 de grade până devin aurii. Oprim cuptorul și le lăsăm să se răcească cu ușa întredeschisă. Facem la fel și cu cealaltă jumătate de aluat.

Mod de preparare pentru crema de fistic: 

În timp ce se coc cojile de choux facem crema de fistic, punem 200 ml de lapte cu zaharul și extractul de vanilie pe foc.

Punem laptele la fiert

Gălbenușurile le amestecăm cu amidonul și cu laptele rămas, astefel incât să obținem o consistență lichidă.
Combinam galebenusurile cu amidonul

Cand laptele dă in clocot, adăugăm compoziția de gălbenușuri și fierbem la foc mic până se îngroașă.

Tirnam compoziția de gălbenușuri

Încorporăm untul de fistic și untul, apoi omogenizăm. dăm la rece.

Choux a la creme la tavă cu cremă de fistic și zmeură, glasate cu ciocolată

Adăugăm untul

iar pentru crema de ciocolată punem laptele, smântâna, amidonul, zahărul și cacaua într-o oală, le punem la foc mediu și amestecăm încontinuu până începe să se lege și să fiarbă, moment în care reducem focul la mic, adăugăm ciocolata și mai fierbem un minut. Până se răcească amestecam din când în când să nu se facă pojghiță.

După ce s-au răcit le tăiem ușor capacul, atât cât să între zmeura, umplem jumătate cu crema de fistic, punem o zmeură și apoi iar cremă.  Le așezăm într-o tavă adâncă sau un platou una lângă cealaltă.

 

Punem un strat de cremă de ciocolată, chouxurile umplute apoi glasăm cu crema de ciocolată și prezărăm fistic tocat grosier

Choux a la creme la tavă cu cremă de fistic și zmeură, glasate cu ciocolată

Servim cu ajutorul unei linguri câte o bucată de choux împreună cu crema de ciocolată.
Putem orna cu ciocolată albă, nuci, fructe uscate, frișcă, fiecare după gust și imaginație.
Dar acum vă las că vorba multă strică :)) Nu înainte de a vă ura spor la treabă și poftă bună!

 

One Comment

  • D. Farcasiu

    Testată! Este minunată! Modul de prezentare al preparării (cantități, descrierea pașilor în sine) este foarte bine prezentat!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password