Azi ne răsfățăm cu Choux a la creme la tavă cu cremă de fistic și zmeură, glasate cu ciocolată
Zilele astea aveam pofta de choux a la creme, dar parcă vroiam ceva mai mult, așa că am tot stat și m-am gândit cum aș putea să ii dau altă formă acestui desert spectaculos și renumit. M-am apucat de făcut cojile de choux, iar pentru că deja aveau untul de fistic, făcut în casă, mi-a venit ideea să fac o combinație între choux a la creme si profiterol și pe cuvânt vă spun că este una din cele mai reușite combinații. Am adăugat zmeură și a ieșit ceea ce urmează să descoperiți pe parcursul rețetei.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Rețeta coji de choux:
Pentru umplut și decor:
Pentru Crema de fistic
Crema de ciocolată pentru glasat:
Prima dată ne ocupăm de cojile de choux: punem apa cu laptele, sarea și untul la fiert, când dă în clocot, tragem jos de pe foc și turnăm făina dintr-o dată, si amestecăm energic pentru a încorpora făina și să nu se facă cocoloașe. Punem înapoi pe foc la minim pentru un minut amestecând continuu.
Imediat adăugăm ouăle pe rând, după fiecare amestecând bine până la încorporare.
Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt. Împărțim compoziția în 2, turnăm o jumătate din compoziție într-un sac pentru ornat și facem 20 de aveline. Vor rămâne niște moțuri la fiecare avelină pe care le vom aplatiza cu degetul înmuiat în apă. Băgăm tava la cuptor pentru 15 minute la 200 de grade, iar după 12 minute la 180 de grade până devin aurii. Oprim cuptorul și le lăsăm să se răcească cu ușa întredeschisă. Facem la fel și cu cealaltă jumătate de aluat.
Mod de preparare pentru crema de fistic:
În timp ce se coc cojile de choux facem crema de fistic, punem 200 ml de lapte cu zaharul și extractul de vanilie pe foc.
Gălbenușurile le amestecăm cu amidonul și cu laptele rămas, astefel incât să obținem o consistență lichidă.
Cand laptele dă in clocot, adăugăm compoziția de gălbenușuri și fierbem la foc mic până se îngroașă.
Încorporăm untul de fistic și untul, apoi omogenizăm. dăm la rece.
iar pentru crema de ciocolată punem laptele, smântâna, amidonul, zahărul și cacaua într-o oală, le punem la foc mediu și amestecăm încontinuu până începe să se lege și să fiarbă, moment în care reducem focul la mic, adăugăm ciocolata și mai fierbem un minut. Până se răcească amestecam din când în când să nu se facă pojghiță.
După ce s-au răcit le tăiem ușor capacul, atât cât să între zmeura, umplem jumătate cu crema de fistic, punem o zmeură și apoi iar cremă. Le așezăm într-o tavă adâncă sau un platou una lângă cealaltă.
Punem un strat de cremă de ciocolată, chouxurile umplute apoi glasăm cu crema de ciocolată și prezărăm fistic tocat grosier
Servim cu ajutorul unei linguri câte o bucată de choux împreună cu crema de ciocolată.
Putem orna cu ciocolată albă, nuci, fructe uscate, frișcă, fiecare după gust și imaginație.
Dar acum vă las că vorba multă strică :)) Nu înainte de a vă ura spor la treabă și poftă bună!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
D. Farcasiu
Testată! Este minunată! Modul de prezentare al preparării (cantități, descrierea pașilor în sine) este foarte bine prezentat!