Unt de fistic, sănătos și gustos

( 4.5 out of 5 )
Loading...
Unt de fistic
  • -600 gServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 5 mTimp de gatire
  • 15 mGata in
Print Recipe

Unt de fistic, sănătos și gustos

Să faci unt de fistic, sănătos și gustos e floare la ureche, ai nevoie de doar 3 Ingredinete, iar rezultatul e magnific. Mai ai nevoie e un blender puternic.

Unt de fistic

Am observat că în ultima vreme se consumă tot mai mult unt vegetal sau ma rog din semințe, ba de caju, cocos, fistic și cam orice sămânță oleaginoasă.

Sincer nu am prea înțeles acest trend, pentru că nu pot fi sau mai bine zis nu sunt indicate a fii consumate în cantități considerabile sau să înlocuiască total micul nostru dejun.

Dar cum au apărut și retete vegetariene cu ingrediente care mai de care mai sănătoase sau mai bune pentru corpul uman, mai nou se fac prăjituri, chiar se gătește cu aceste unturi.

Ingredientele nu sunt chiar foarte accesibile, datorită faptului că nu se cultivă pe la noi, așa că eu le recomand ca trufandale și consumate  ocazional. Noi oamenii suntem făcuți să mestecăm pentru că odată cu mestecatul încep să se pună în mișcare toate organele, după o noapte în care și-au redus activitatea.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.

Unt de fistic

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se faci unt de fistic, sănătos și gustos

Ingrediente:

  • 500 g fistic crud decojit
  • 100 ml ulei vegetal
  • 2 linguri de miere
  • 1 linguriță sare

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Punem fisticul într-o tavă și-l dăm la cuptor pentru 5 minute, nu-l lăsați mai mult că se va Închide la culoare și se va arde. Mare atenție la acest pas. 

Coacem fosticul

Lăsăm fisticul să se tempereze și-l punem într-un blender alături de sare, miere și jumătate din cantitatea de ulei.

Adăugăm sareaAdăugăm mierea

Mixăm până obținem o pastă cremoasă, iar restul de ulei îl mai adăugăm treptat, doar dacă este nevoie. Nu puneți mai mult decât cere pentru că untul va deveni uleios și grețos.

Mixăm fisticul

Cam asta a fost, o rețetă simplă, rapidă, dar delicioasă și sănătoasă. Poate fi păstrat la frigider până la 2 luni. Spor la treabă și sa fiți sănătoși!

 

One Comment

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password