Azi facem cei mai buni colțunași cu brânză și ceapă verde, gustoși si fragezi care se desfac foițe-foițe, care se prepară foarte ușor.
Țin minte perfect ziua sau mai bine zis seara în care am ieșit să mâncăm la un restaurant din Sint Maarten.
Nu intenționăm să comand acești colțunași însă i-am văzut la masa de vis-a-vis si tare mi-au făcut cu ochiul, așa că nu am stat pe gânduri și mi-am luat si eu o porție cu pui ce-i drept. Am rămas de-a dreptul fascinat de gustul și frăgezimea lor. Erau atât de crocanți la exterior cu o umplutură generoasă la interior si gustoși din cale afară.
Rețeta este foarte simplă și ușor de prelucrat, nu ai nevoie decât de poftă de colțunași și sunt gata numai decât. Umplutura poate varia în funcție de preferințele fiecăruia și pot fi făcuți atât cu ingrediente sărate cât și dulci.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare explicat pas cu pas.
Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru aluat
Ingrediente pentru umplutură:
Mod de preparare pentru aluat:
Punem toate ingredientele într-un castron și frământăm până obținem un aluat elastic și ușor manevrabil. Îl punem într-un castron și îl lăsăm să se odihnească pentru jumătate de oră.
Mod de preparare pentru umplutură:
Dăm cașcavalul pe răzătoarea cu ochiuri mari.
Tăiem fin ceapa verde.
Punem brânza cu cașcavalul, oul, ceapa verde, piperul într-un castron și omogenizăm, dacă mai este nevoie mai putem adăuga sare.
Întindem aluatul pe un plan de lucru presărat cu făină la o grosime de 3 milimetri și decupăm cu ajutorul unui inel. Distribuim compoziția de brânză așa cum se vede în fotografie. Evitați să puneți prea multă făină pe partea sus a aluatului pentru că nu se vor lipi foarte bine și la prăjit se vor desface. Dacă totuși aluatul este prea uscat și nu se lipesc prea bine puteți unge marginile cu puțin ou bătut.
Aducem jumătate din aluat peste și presăm bine marginile sau putem răsuci asemeni unui șnur. Eu le-am făcut prin presare că merge mai repede.
Prăjim în baie de ulei până se rumenesc frumos. Simplu, rapid și gustos.