Cornulețe fragede cu nucă și magiun

( 5 out of 5 )
Loading...
Cornulețe fragede cu nucă și magiun
  • -40 bucServings+
  • 20 mPrep Time
  • 30 mCook Time
  • 50 mReady In
Print Recipe

Cornulețe fragede cu nucă și magiun

Cornulețele fragede, probabil cel mai iubit și mai pregătit desert al românilor. Din numai câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui, poți face un desert de care să nu te mai saturi, care în același timp să îți aducă aminte și de copilărie. Atunci să facem Cornulețe fragede cu nucă și magiun 😍😍😍

Cornulețe fragede cu nucă și magiun

De data aceasta vă aduc în atenție niște cornulețe simple și rapide cu untură, dar atât de fragede încât se topesc în gură.

Totul a pornit de la disputa prietenilor mei care unul mănâncă de post iar celălalt de dulce și uite-așa pentru el am făcut de dulce iar pentru ea de post. Și ca să-l citez pe prietenul meu…”așa măcar știu că nu se atinge de ale mele, că ține tot postul” Și ca să nu se supere niciunul le-am făcut identice, ca mod de rulare.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul simplu de preparare.

Cornulețe fragede cu nucă și magiun

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

6B0616CC-9B87-4B62-9C88-02433B2C71BA.jpeg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

24725A96-DE54-4EF3-971A-372163AEAE90.jpeg

Cum se faci cornulețe fragede cu nucă și magiun?

Ingrediente:

  • 280 g făină albă
  • 80 g zahăr tos
  • 140 g untură
  • 80 ml lapte
  • 5 g praf de copt
  • 1 lingură extract de vanilie
  • Coaja razuită de la o lămâie
  • 1 praf de sare
  • 240 g magiun de prune
  • 100 g nucă măcinată

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.

Într-un bol punem untura cu zahărul, praful de sare și mixăm până se spumează.

Intr-un Boo punem untura cu zaharul

Adăugăm laptele treptat și îl încorporăm în untură.

Adăugăm laptele

Punem făina, extractul de vanilie peste compoziția de unt și amestecăm cu ajutorul unei spatule, până aceasta va deveni ineficientă.

Încorporăm faina și extractul de vanilie

Frământăm aluatul până devine ușor elastic și omogen. Îl punem într-o folie de prospețime și îl lăsăm la rece pentru o oră.

Punem intr-o folie de prospețime

Într-un castron amestecăm magiunul cu nuca și îl punem într-un sac cu șpriț.

Pe un plan de lucru presărat cu făină întindem aluatul cu dimensiunea de 40/55 cm. Împărțim aluatul în 3 părți egale astfel obținând 3 bucăți de 13-14 cm/ 55 cm.

Distribuim compoziția de magiun în partea de jos a fiecărei foi.

Intindem aluatul

Rulăm lejer, astfel încât să obținem ultima parte sub rulou. (Ar trebui să obținem 3 rulări, astfel punem magiunul venim cu o parte de aluat peste și mai rulăm încă de 2 ori)

Cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit, tăiem fiecare rulou în 13-14 bucăți egale și le punem în tăvi. Coacem 15 minute fiecare tavă sau până se rumenesc ușor. Dacă aveți un cuptor mai bun, se pot coace ambele tavi deodată, însă trebuie să ridicați temperatura la 190 de grade.

Punem pe tavi

Le scoatem din cuptor și le trecem zahăr pudră. Simplu, rapid și economicos. Vă urez spor la treabă și poftă bună!

Cornulețe fragede cu nucă și magiun

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide