Cornulețe sârbești fragede cu nucă – Orasnice sunt cele mai simple și mai gustoase cornulețe, se fac din ingrediente simple și la îndemâna oricui iar pregătirea lor, poate fi făcută chiar și de copii.
Sunt atât de fragede încât nu cred că să existe altele mai fragede decât acestea. Îmi aduc aminte cu nostalgie si plăcere de ele de pe vremea copilăriei, când le făceam mai mereu, atât în zilele de post, cât și în zilele de dulce.
Aceste cornuri sunt specifice cu precădere perioadei de iarnă și cum spuneam pot fi pregătite și în varianta de post, ca să ne putem bucura de ele și pe perioada de dinainte de Crăciun.
Sunt specifice sârbilor, însă și austriecilor, nemților, polonezilor, dar și maghiarilor care au și ei propriile lor variante. La origine se făceau cu nucă măcinată, însă pot fi făcute cu alune, migdale, etc, deasemeni pot fi aromate cu scorțișoară, ghimbir, cuișoare și în acest fel le dăm o notă de turtă dulce.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul simplu de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un castron spumăm untul cu zahărul, extractul de vanilie și praful de sare.
Adăugăm nuca măcinată, amidonul și omogenizăm.
Încorporăm făina în cea de unt și amestecăm cu ajutorul unei spatule de Silicon până obținem o compoziție uniformă și compactă.
Turnăm compoziția pe o folie alimentară, o facem baton și o dăm la rece pentru minim 2 ore.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm 2 tavi de cuptor cu hârtie de copt.
Scoatem aluatul de la frigider și îl punem pe un plan de lucru, tăiem aluatul pe lung în doua și porționăm aluatul în 30-32 de bucăți.
Formăm câte o bilă din fiecare bucățică, o rulăm ușor între palme și apoi îndoim capetele și așa se formează cornulețele. Le tăvălim prin nuca tocată grosier și le dăm forma potcoavelor.
Punem pe tavă cu distanțe de minim 2 cm între ele și le băgăm la cuptor pentru 10-11 minute sau până se rumenesc ușor.
Scoatem cornulețele din cuptor și le lăsăm 2-3 minute în tava în care s-au copt, apoi le punem pe un grătar să se răcească.
Sunt mult mai bune peste vreo 2 zile, asta în caz că mai apucă 🤣🤣🤣 De aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună!