Cornulețe sârbești fragede cu nucă – Orasnice

( 4.4 out of 5 )
Loading...
Cornulețe sârbești fragede cu nucă - Orasnice
  • -32 bucServings+
  • 15 mPrep Time
  • 15 mCook Time
  • 30 mReady In
Print Recipe

Cornulețe sârbești fragede cu nucă  – Orasnice

Cornulețe sârbești fragede cu nucă – Orasnice sunt cele mai simple și mai gustoase cornulețe, se fac din ingrediente simple și la îndemâna oricui iar pregătirea lor, poate fi făcută chiar și de copii.

Cornulețe sârbești fragede cu nucă - Orasnice

Sunt atât de fragede încât nu cred că să existe altele mai fragede decât acestea. Îmi aduc aminte cu nostalgie si plăcere de ele de pe vremea copilăriei, când le făceam mai mereu, atât în zilele de post, cât și în zilele de dulce.

Aceste cornuri sunt specifice cu precădere perioadei de iarnă și cum spuneam pot fi pregătite și în varianta de post, ca să ne putem bucura de ele și pe perioada de dinainte de Crăciun.

Sunt specifice sârbilor, însă și austriecilor, nemților, polonezilor, dar și maghiarilor care au și ei propriile lor variante. La origine se făceau cu nucă măcinată, însă pot fi făcute cu alune, migdale, etc, deasemeni pot fi aromate cu scorțișoară, ghimbir, cuișoare și în acest fel le dăm o notă de turtă dulce.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul simplu de preparare.

Cornulețe sârbești fragede cu nucă - Orasnice

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut_1.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut_1.jpg

CUM SE FACI CORNULEȚE SÂRBEȘTI FRAGEDE CU NUCĂ – ORASNICE?

Ingrediente:

  • 130 g făină albă tip 000
  • 1 praf de sare
  • 10 g amidon alimentar
  • 100 g nucă măcinată
  • 70 g zahăr pudră
  • 125 g unt cu minim 80% grăsime 
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 100 g nucă tocată grosier pentru tăvălit cornulețele

Mod de preparare:

Într-un castron spumăm untul cu zahărul, extractul de vanilie și praful de sare.

Cornulețe sârbești fragede cu nucă - Orasnice

Adăugăm nuca măcinată, amidonul și omogenizăm.

Cornulețe sârbești fragede cu nucă - Orasnice

Încorporăm făina în cea de unt și amestecăm cu ajutorul unei spatule de Silicon până obținem o compoziție uniformă și compactă.

Cornulețe sârbești fragede cu nucă - Orasnice

Turnăm compoziția pe o folie alimentară, o facem baton și o dăm la rece pentru minim 2 ore.

Cornulețe sârbești fragede cu nucă - Orasnice

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm 2 tavi de cuptor cu hârtie de copt.

Scoatem aluatul de la frigider și îl punem pe un plan de lucru, tăiem aluatul pe lung în doua și porționăm aluatul în 30-32 de bucăți.

Cornulețe sârbești fragede cu nucă - Orasnice

Formăm câte o bilă din fiecare bucățică, o rulăm ușor între palme și apoi îndoim capetele și așa se formează cornulețele. Le tăvălim prin nuca tocată grosier și le dăm forma potcoavelor.

Cornulețe sârbești fragede cu nucă - Orasnice

Punem pe tavă cu distanțe de minim 2 cm între ele și le băgăm la cuptor pentru 10-11 minute sau până se rumenesc ușor.

Cornulețe sârbești fragede cu nucă - Orasnice

Scoatem cornulețele din cuptor și le lăsăm 2-3 minute în tava în care s-au copt, apoi le punem pe un grătar să se răcească.

Cornulețe sârbești fragede cu nucă - Orasnice

Sunt mult mai bune peste vreo 2 zile, asta în caz că mai apucă 🤣🤣🤣 De aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password