Cotlet de porc fraged cu linte roșie și pere caramelizate
Mulți se feresc de linte de zici că cine stie ce le dai să mănânce, însă este atât de sănătoasă și de hranitoare încât poate înlocui cu succes carnea, datorită conținutului ridicat de proteine.
Lintea este un aliment care poate alcătui un meniu vegetarian de excepție de la chifteluțe, mâncare, supe și multe altele. Este foarte bogata în proteine, o sursă importantă de antioxidanți, minerale, vitamine și fibre alimentare excepționale.
Pe lângă supa cremă de linte roșie cu lapte de cocos si lime pe care am făcut-o de ceva vreme, astăzi am ales să o gătesc alături de o bucată de carne și fructe, ce a ieșit…ceva spectaculos ca gust și aromă, fără a pune la socoteală că a fost gata în mai puțin de jumătate de oră!
Haideți să vedem despre ce este vorba 😉
Supa cremă de linte roșie cu cocos si lime
Cum se face cotletul de porc fraged cu linte roșie și pere caramelizate?
Ingrediente pentru linte:
Pentru cotlet:
Pentru perele caramelizate:
Mod de preparare
Pentru lintea roșie:
Lăsăm lintea la înmuiat pentru 3-4 ore, pentru a reduce efectul de flatulență. Dacă nu avem timp sau probleme vis-a-vis de acest aspect, o putem folosi direct așa cum am făcut și eu.
Deși cântărită lintea neînmuiată, o punem într-un vas și măsurăm 3 părți de volum de apă pe care o punem într-o oală la înfierbântat. Dacă am pus lintea la înmuiat adăugăm doar 2 părți de apă.
Curățăm și spălăm toate legumele și le tăiem cubulețe mici, le punem la călit în uleiul de măsline cu sare pentru 5 minute.
Adăugăm lintea și mai călim încă 5 minute la foc mic, punem și apa fierbinte și lăsăm să fiarbă domol pentru 15 minute. Cu 5 minute înainte de fi gata adăugăm și pasta de tomate cu boiaua. Punem pătrunjelul și lintea este gata. Dacă lintea a fost înmuiată în prealabil, reduceți tinpul de fierbere la jumătate.
Pentru cotlet:
În acest timp crestăm ușor partea de tendon a cotletului, o condimentăm cu sare si piper, o trecem prin făină și o prăjim într-o tigaie încinsă cu uleiul de măsline câte 1 minut și jumătate pe fiecare parte sau până se rumenește.
Pentru perele caramelizate:
Curățăm de coajă și de casa semințelor perele, le spălam și le tăiem în câte 4 felii fiecare.
Punem și zahărul brun la caramelizat, după caramelizate adăugăm untul, amestecăm pana se topește, punem vinul, perele și fierbem până sosul ajunge la consistența mierii.
Servim câte o bucată de cotlet cu linte și 2 bucăți de pere caramelizate.
Simplu, gustos și sănătos, dar nu vă mai rețin, vă urez spor la treabă și poftă bună!