Geniale, și pot spune cu mâna pe inimă că aceste Cuburi de cartofi cu cheddar la cuptor sunt atât de bune și de gustoase încât niciodată nu sunt îndeajuns.
Și sunt atât de buni, de aspectuoși cu interior moale si cremos, iar exteriorul ușor crocant cu note rumene, yammy 😍😍😍
Sunt foarte ușor de pregătit și merg de minune alături de felurite tipuri de carne cu sos sau fără sau chiar ca atare cu o salată.
Uneori fierbinți direct când îi scot din cuptor presar cașcaval răzuit peste ei și cu niște murături sunt felul de mâncare perfect pentru cină sau chiar un prânz mai lejer.
Așadar vă invit să rămâneti alături pentru lista scurtă a ingredientelor, dar și a modului de preparare descris pas cu pas.
Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Tăiem cartofii în două, îi spălăm și îi punem la fiert cu o lingură de sare. Nu îi tăiați mai mărunți, pentru că se vor umple de apă și nu vor mai avea ținută la copt.
După ce au fiert cartofii, îi scurgem bine de tot excesul de apă, ei musai trebuie să fie fără apă pentru a nu se lăsa la copt. Îi lăsăm în strecurătoare până ajung la temperatura camerei.
Zdrobim grosier cartofii.
Intr-un bol amestecăm ouăle cu parmezanul, brânza cheddar, ouăle, piperul și omogenizăm.
Adăugăm cartofii, ceapa verde și amestecăm până îmbină ingredientele.
Pe o tavă tapetată cu folie de prospețime sau hârtie de copt turnăm compoziția la forma preferată de noi, însă cu o înălțime de 2,5-3 cm. O dăm la rece pentru 2 ore.
Porționăm pătrate sau dreptunghiuri care să nu depășească 3 cm.
Le punem cu grijă pe o altă tavă tapetată cu hârtie de copt cu distanță de minim 1,5 cm între ele și le coacem 18-22 de minute la 180 de grade sau cât este nevoie pentru a obține o crustă aurie.
Servim ca atare cu un dressing pe bază de iaurt, eu am folosit dressingul fermierului. Sau pot însoți cu succes o friptură sau o salată. Așadar spor la treabă și poftă bună!
P.S. Dacă nu vrei musai să te complici să îi faci jndividual, poți efectiv să îi pui direct în tavă la cuptor și să îi porționezi după aceea, însă în varianta prezentată mai sus, sunt cu mult mai multă crustă și asta le va da o notă de eleganță 😍😍😍