Abonează-te la canalul de Youtube

Dulceața de căpșuni, reteta bunicii mele

( 4 din 5 )
Se încarcă...
  • 30 mPreparare
  • 60 mGătire
  • 1:30 hGata în
Printează rețeta

Niciodata nu am mancat o dulceata de capsuni mai buna ca aceasta, imi aduc aminte cum ma punea bunica sa o ajut, mai intai sa le spal apoi sa le iau coditele jos. Nu exista an in care aceasta dulceata sa nu fie prezenta la noi in casa. Si aveam capsuni cu duiumul, bunica fiind recunoscuta in sat pentru capsunile ei parfumate si pline de gust.
Dulceaţa de căpşuni reuşeşte să capteze tot parfumul acestor fructe deosebite şi reprezintă o modalitate ideală de păstrare pentru iarnă a fructelor.
Diferenţa dintre dulceaţă şi gem este dată de consistenţă, de cantitatea de zahar și modul de preparare, dulceaţa ca produs final fiind cu bucăți de fruct, pe când gemul este de o consistenta aproape uniformizată.

Ingrediente

  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +

Mod de preparare pas cu pas

  • Dacă avem norocul sa găsim căpșuni mai mici, ar fi ideal, dacă nu după ce le spalam cu atenție și cu grija căpșunile, le curățăm de codițe pe cele mai mari le tăiem in doua.

  • Punem zaharul și zeama de lămâie peste ele și le lăsam pana a doua zi, timp in care mai amestecam pana la dizolvarea zaharului, dar și pentru a extrage cât mai mult suc din fructe.

  • A doua zi strecuram căpșunile, punem sucul la fiert și când a dat in clocot, turnam peste fructele strecurate, lăsam așa aproximativ jumătate de ora. Strecuram din nou și le punem din nou sucul la fiert pana se reduce la jumătate. Adăugăm fructele in sirop și mai fierbem 15-20 de minute la foc mic pentru a păstra cât mai întregi fructele. Pentru a verifica dacă a fiert suficient luaţi cu o lingură puţin gem din oala in care au fiert căpşunile și puneți pe o farfurie, iar dacă se leagă este numai buna de turnat in borcane sterilizate și fierbinți. Punem capacele și le așezăm intr-un pat din prosoape pana se răcesc de la sine.

  • Punem capacele și le așezăm intr-un pat din prosoape pana se răcesc de la sine. Spor la treaba și pofta buna!

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

- Shopping List
x

Parola pierduta

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide