Dulceață de căpșuni, rețeta bunicii mele

( 4.7 out of 5 )
Loading...
 • 30 mTimp de preparare
 • 60 mTimp de gatire
 • 1:30 hGata in
Print Recipe

Dulceață de căpșuni, rețeta bunicii mele

Azi vă aduc în atențiecea mai bună și mai simplă Dulceața de căpșuni, rețeta bunicii mele.
Niciodată nu am mâncat o dulceață de căpșuni mai bună ca aceasta, îmi aduc aminte cum ma punea bunica sa o ajut, mai întâi sa le spăl apoi sa le iau coditele jos. Nu exista an in care aceasta dulceata sa nu fie prezenta la noi in casa. Si aveam capsuni cu duiumul, bunica fiind recunoscuta in sat pentru capsunile ei parfumate si pline de gust.
Dulceaţa de căpşuni reuşeşte să capteze tot parfumul acestor fructe deosebite şi reprezintă o modalitate ideală de păstrare pentru iarnă a fructelor.
Diferenţa dintre dulceaţă şi gem este dată de consistenţă, de cantitatea de zahar și modul de preparare, dulceaţa ca produs final fiind cu bucăți de fruct, pe când gemul este de o consistenta aproape uniformizată.

Cum facem Dulceață de căpșuni, rețeta bunicii mele

Ingrediente:

 • 3 kg de căpșuni
 • 2 kg de zahăr
 • Zeama de la 3 lămâi

Dacă avem norocul sa găsim căpșuni mai mici, ar fi ideal, dacă nu după ce le spalam cu atenție și cu grija căpșunile, le curățăm de codițe pe cele mai mari le tăiem in două.

Punem zaharul și zeama de lămâie peste ele și le lăsam pana a doua zi, timp in care mai amestecam pana la dizolvarea zaharului, dar și pentru a extrage cât mai mult suc din fructe.

Dulceața de căpșuni

A doua zi strecurăm căpșunile, punem sucul la fiert și când a dat in clocot, turnăm peste fructele strecurate, lăsam așa aproximativ jumătate de oră. Strecuram din nou și le punem din nou sucul la fiert pana se reduce la jumătate. Adăugăm fructele în sirop și mai fierbem 15-20 de minute la foc mic pentru a păstra cât mai întregi fructele. Pentru a verifica dacă a fiert suficient luaţi cu o lingură puţin gem din oala în care au fiert căpşunile și puneți pe o farfurie, iar dacă se leagă este numai bună de turnat in borcane sterilizate și fierbinți.

Dulceața de căpșuni

Punem capacele și le așezăm într-un pat din prosoape pana se răcesc de la sine. Spor la treaba și pofta buna!

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Step by step method

  Lasă un comentariu!

  x

  Register

  Lost Password