Print Recipe
Dacă nu ai făcut pana acum dulceața de lămâie, e momentul sa te apuci de treaba! 😃
Fiind foarte bogata in vitamina C, este dulceața potrivită micul dejun, pentru prăjituri sau chiar pentru durerile de gât.
Având un parfum și o aroma aparte, va ieși o dulceața incredibil de parfumata și gustoasa!
Step by step method
-
Spălam lămâile foarte bine in mai multe ape.
Tăiem lămâile felii de aproximativ 4-5 mm și le curățăm de sâmburi.
Turnam apa peste ele și le lăsam pana a doua zi.
-
A doua zi le punem la fiert in apa in care au stat peste noapte și le fierbem la foc mic pana se înmoaie.
Adăugăm zaharul și mai lăsam sa fiarbă pana ajunge la consistenta unei dulceți. Mai amestecam din când in când cu grija sa nu rupem feliile de lămâie.
-
Turnam in borcane sterilizate și le punem intr-un pat de haine, pana se răcesc complet.
Spor la treaba și pofta buna!