Farfale cu ton și sos de roșii
Probabil cele mai apreciate paste cu sos de roșii din lume, le țin minte de pe vremea când am început într-ale bucătăriei și m-am îndrăgostit iremediabil de ele. Din numai câteva ingredinete simple și la îndemâna oricui, poți pregăti un prânz sau o cină rapidă.
Sunt mai sănătoase decât multe alte tipuri de paste dar și hrănitoare în același timp. Cel puțin mie îmi dau o sațietate și senzația de sătul destul de mult timp.
Practic se fac din numai 3 ingrediente principale, plus condimente și 15 minute ai obținut o mâncare rapidă și gustoasă.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și modul simplu de preparare al unor paste simple, dar extraordinar de gustoase
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Punem pastele la fiert, cu un minut mai puțin față de Instrucțiunile de pe pachet.
Curățăm usturoiul și îl tocăm mărunt. Îl punem la călit pentru câteva secunde.
Adăugăm roșiile, sare și fierbem pentru 1-2 minute. Dacă folosim roșii proaspete, va trebui să le opărim scurt pentru o decojire mai ușoară, le tăiem cuburi și le adăugăm peste usturoi, așa cum am făcut si eu, pentru că am avut niște roșii mai moi și nu vroiam să le arunc. Pentru roșiile proaspete sosul va trebui fiert 4-5 minute.
Punem și pastele peste sosul de roșii, tonul scurs de lichid și mai fierbem acel minut despre care spuneam mai devreme. Dăm gust cu sare și piper, iar pastele sunt gata.
Presărăm busuiocul rupt bucățele mici și sunt gata de servit. Așa-i că sunt ușor de făcut?! Dar acum vă las să vă apucați de treabă și va doresc poftă bună!