Azi facem o rețetă de fasole frecată cu crumble de chorizo, atât de bună și de cremoasă de îți vine să lingi blidul!
Ei dragii mei, când vine vorba de fasole frecată, păsulă slăită, sau cum i so mai spune, chiar mi se fac ochii ca la broască când îi inundație! E una din mâncărurile preferate și care îmi aduce aminte de copilărie, de bunici și de zilele de post în care nu lipsea acest fel de mâncare. Hrănitoare și sănătoasă, bună sa-ți umple mațu și sa-ți țină de foame câteva ceasuri bune! Fasolea uscată este foarte bogată în proteine și fibre, minerale și vitamine. Este atât de versatilă putând fi combinată cu aproape orice, inclusiv în deserturi. Și dacă tot vorbim de deserturi cu fasole, aveți aici o rețetă de budincă de fasole cu caramel extraordinară, rețetă pe care am preluat-o din bucataria Azoriană.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare pentru o fasole delicioasă și rapid de preparat!
Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru fasolea frecată:
Mod de preparare:
Curățăm legumele și le tăiem grosier.
Spălăm fasolea în 2-3 ape și o lăsăm la moi peste noapte sau pentru minim 3-4 ore.
Păstrăm 3-4 linguri de ulei, de care vom avea nevoie puțin mai târziu pentru chorizo. Curățăm și spălăm toate legumele, le tăiem bucăți și le punem la călit în uleiul de floarea soarelui.
Într-o oală punem în straturi fasole, legume călite, iar fasole, legume călite și tot așa până terminăm cu toate.
Acoperim cu apa și punem la fiert la foc mic pentru cel puțin 3-4 ore. În acest timp este posibil ca fasolea sa rămână fără lichid în care sa fiarbă, motiv pentru care vom completa cu apa fierbinte, atunci când este nevoie.
După ce a fiert și boabele se sfarmă, strecurăm iar cu ajutorul unui blender de bucătărie vom mixa pană obținem un piure cremos, consistent și omogen, mai adăugăm 1-2 căței de usturoi zdrobiți mărunt.
Mod de preparare pentru chorizo:
Tăiem chorizo-ul felii grosuțe , îl punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, îl stropim cu 3-4 linguri de ulei și îl coacem la 170 de grade până se usucă bine și devine casant. Imediat scos din cuptor, punem feliile de chorizo pe un șervețel și le lăsăm să se răcească, după care îl sfărâmăm.
Punem fasolea pe o farfurie, presarăm crumble-ul de chorizo și servim. Spor la treabă și poftă bună!