O fasole verde cu pulpe de pui delicioasă și gustoasă, ca asta nu am mâncat niciodată, dar de azi intră pe lista mâncărurilor preferate.
Nici nu știu cum să vă descriu această mâncărică de fasole verde, dar vă pot spune că toți din cei care au mâncat-o au fost foarte entuziasmați. Aș putea spune că e o mâncare banală și foarte ușor de pregătit, din numai câte ingrediente simple și la îndemâna tuturor, cu un cost destul de mic, dar rezultatul reușește să hrănească 4 oameni în toată firea și să te facă să mai ceri o porție în plus.
Carne fragedă în sos gustos de roșii cu smântână și fasole verde, totul completat cu o legătură parfumată de mărar tocat, poate fi considerată o mâncare de primăvară, pe care o putem găti pe tot parcursul anului, pentru că se găsește și congelată, gata tăiată.
Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului simplu de preparare descris pas cu pas.
Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curățăm ceapa, usturoiul, ardeiul și le tocăm mărunt.
Curățăm morcovii și îi tăiem rondele mai grosuțe.
Verificăm pulpele de eventualele pene rămase și le curățăm dacă au.
Într-o oală încăpătoare punem la călit ceapa, usturoiul, ardeiul și le călim în ulei cu puțină sare până se înmoaie.
Adăugăm pulpele, morcovii și continuăm să le călim pentru 6-7 minute.
Acoperim cu apă, atât cât să ajungă la nivelul pulpelor și fierbem la foc domol în proporție de 90%, aproximativ 22-25 de minute din momentul în care au început să fiarbă.
Punem și fasolea, boiaua, pasta de tomate, foile de dafin, sare și piper și mai fierbem pentru încă 7-8 minute.
Adăugăm smântâna și mai fierbem încă 3-4 minute, punem și mărarul și este gata de servit.
Simplu, rapid și gustos, dar nu vă mai rețin, pentru că presimt că deja vă este poftă. Să vă fie de folos.