Azi facem o fasole verde scăzută cu mărar și usturoi, delicioasă și gustoasă ce poate fi servită ca atare în zilele de post sau însoțind un fel de carne.
Poate că mulți dintre noi nu apreciem prea mult fasolea verde, însă pentru mine este un aliment foarte important în alimentația mea și pot spune că o consum destul de des.
Este foarte versatilă și poate fi gătită sub diferite forme de la salate la Garnituri, mâncăruri gătite cum ar fi niște carne de pui cu fasole verde, garnituri, etc. Fiind un aliment sănătos cu multe fibre este indicat chiar și în curele de detoxifiere sau slăbire.
Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, care de fapt este foarte scurtă dar și pentru modul de preparare explicat pas cu pas pentru o reușită garantată.
Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curățăm ceapa, usturoiul și le tocăm mărunt.
Tocăm mărarul fin.
Într-o oală punem la călit în ulei ceapa și usturoiul cu puțină sare până se înmoaie.
Când ceapa este călită adăugăm păstăile de fasole, putiă apă și continuăm să gatim la foc mic spre mediu până se înmoaie și fasolea. Dacă este nevoie mai adăugăm câte puțină apă, atât cât să se poată găti.
Punem și pasta de tomate, dăm gust cu sare și piper și mai fierbem 1-2 minute la foc mic.
Servim cu mărar tocat, ca atare sau ca și garnitură însoțind un fel de carne. Merge foarte bine cu pui, porc, vită și chiar pește.
Spor la treabă și poftă bună!