Foi cu bulion – Rețetă de post

( 5 out of 5 )
Loading...
Foi cu bulion - Rețetă de post
  • -36 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Foi cu bulion – Rețetă de post

Foi cu bulion – Rețetă de post cu cremă fină de griș și cocos și un strat generos de magiun de prune sunt prăjiturile copilăriei reinterpretate într-o variantă de post, dar la fel de aromate și fragede.

Foi cu bulion - Rețetă de post

Combinația dintre foile subțiri pregătite cu bulion care capătă o culoare caldă și un gust discret fructat dar și crema catifelată de griș cu cocos transformă fiecare felie într-un desert simplu, dar surprinzător de savuros.

Foi cu bulion - Rețetă de post

Între straturi, magiunul de prune aduce dulceața sa naturală și o notă ușor acrișoară, legând perfect toate aromele. După câteva ore de odihnă, prăjitura se frăgezește minunat, devenind un desert ideal pentru zilele de post, pentru mesele în familie sau pentru momentele în care vrei ceva dulce, tradițional și reconfortant.

Foi cu bulion - Rețetă de post

Cum preparăm Foi cu bulion – Rețetă de post

Ingrediente pentru foi:

  • 140 g ulei floarea soarelui
  • 300 g suc de roșii
  • 100 g zahăr tos
  • 20 g zahăr vanilat
  • 600 g făină albă tip 000
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • Un praf de sare

Ingrediente pentru cremă de griș:

  • 1 l lapte vegetal de soia/migdale/cocos
  • 100 g zahăr tos
  • 220 g gris de grâu
  • 180 g ulei de cocos
  • 70 g fulgi de nucă de cocos
  • 350 g magiun de prune

Mod de preparare pentru foi:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Într-un castron punem uleiul, sucul de roșii, zahărul vanilat, zahărul tos, praful de sare și amestecăm bine până se topește complet zahărul.

Foi cu bulion - Rețetă de post

Adăugăm făina și amestecăm cu ajutorul unei spatule de silicon. Teoretic ar trebui să nu fie nevoie să mai frământați cu mâna, dar acum depinde de cât de gros este sucul de roșii și de calitatea făinii.

Foi cu bulion - Rețetă de post

Împărțim aluatul obținut în 4 părți egale și dăm forma bilelor.

Foi cu bulion - Rețetă de post

Întindem fiecare bilă pe un plan de lucru presărat cu făină cu o dimensiune de 25/35 cm. Transferăm pe o hârtie de copt și înțepăm cu furculița din loc în loc. Dăm la cuptor pentru 7-8 minute sau până se rumenesc frumos. Le scoatem pe un grătar și le lăsăm să se răcească complet.

Foi cu bulion - Rețetă de post

  1. Mod de preparare pentru crema de griș:

Punem laptele cu zahărul, zahărul vanilat la fiert. Înainte de a da în clocot, oprim focul și turnam grosul în ploaie amestecând constant cu un tel. Pornim din nou focul și fierbem un minut din momentul în care a început să clocotească.

Foi cu bulion - Rețetă de post

Adăugăm uleiul de cocos și îl încorporăm în compoziție.

Foi cu bulion - Rețetă de post

Adăugăm și fulgii de cocos, omogenizăm bine și dăm la rece pentru minim 2 ore, acoperit cu folie de prospețime în contact cu crema.

Foi cu bulion - Rețetă de post

Asamblare:

Pentru a avea foi perfecte, eu le-am tăiat marginile și le-am îndreptat.

Foi cu bulion - Rețetă de post

Scoatem crema de la frigider și o mixăm cu un robot de bucătărie atât cât să fie ușor de lucrat cu ea. Cam un minut.

Foi cu bulion - Rețetă de post

Punem o foaie, jumătate din crema de griș, o nivelăm, a doua foaie, presăm ușor să facă priza cu cremă, magiunul, nivelăm, a treia foaie, a doua parte de cremă de griș și ultima foaie presând ușor. Punem prăjitură la loc răcoros acoperită cu un tocător. Lăsăm musai până a doua zi să se stabilizeze după care o putem tăia și servi.

Foi cu bulion - Rețetă de post

Spor la treabă și poftă bună!

Foi cu bulion - Rețetă de post

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Lost Password