Foi cu miere umplute cu cremă de ciocolată și fistic

( 0 out of 5 )
Loading...
Foi cu miere umplute cu cremă de ciocolată și fistic
  • 40 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 1:40 hGata in
Print Recipe

Foi cu miere umplute cu cremă de ciocolată și fistic

Foi cu miere umplute cu cremă de ciocolată și fistic, prăjitura care adună toată familia la masă

Foi cu miere umplute cu cremă de ciocolată și fistic

Dacă iubești prăjiturile de casă cu gust autentic, această rețetă îți va cuceri sufletul. Foile fragede, coapte cu miere și cacao, capătă un parfum aparte și o textură care se înmoaie perfect după ce stau câteva ore la frigider. Între ele se ascunde o cremă catifelată, în care se întâlnesc ciocolata și fisticul – un duo elegant, cu aromă intensă și ușor crocantă.

Foi cu miere umplute cu cremă de ciocolată și fistic

Rezultatul? O prăjitură echilibrată, nici prea dulce, nici prea grea, care se topește în gură și lasă în urmă un gust sofisticat. Este alegerea ideală pentru mesele festive, dar și pentru momentele în care vrei să-ți răsfeți familia cu ceva bun făcut din inimă.

Foi cu miere umplute cu cremă de ciocolată și fistic

În plus, se taie frumos, are un aspect atrăgător și cu siguranță va deveni vedeta platoului de prăjituri. ❤️

Foi cu miere umplute cu cremă de ciocolată și fistic

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas pentru prăjitura Foi cu miere umplute cu cremă de ciocolată și fistic.

Foi cu miere umplute cu cremă de ciocolată și fistic

Cum facem Foi cu miere umplute cu cremă de ciocolată și fistic

Ingrediente pentru foi:

  • 130 g zahăr tos
  • 130 g miere
  • 80 g unt cu 82 % grăsime
  • 8 g bicarbonat de sodiu
  • 12 g suc de lămâie proaspăt stors
  • 3 g sare
  • 3 ouă întregi mai mici sau 2 mari, important e să avem 120 g total fără coajă
  • 320 g făină albă tip 000
  • 50 g cacao de bună calitate

Ingrediente pentru cremă de ciocolată:

  • 400 ml lapte cu 3,5-% grăsime
  • 400 ml smântână din lapte cu 35% grăsime
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 200 g zahăr tos
  • 100 g amidon alimentar din porumb
  • 300 g ciocolată cu 55% conținut de cacao
  • 500 g afine proaspete sau congelate
  • 200 g zahăr tos
  • 200 ml apă
  • 100 g amidon alimentar

Ingrediente pentru crema de fistic cu ciocolată albă:

  • 250 g pastă de fistic pur 100%
  • 200 g ciocolată albă de bună calitate
  • 200 ml smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 100 g unt moale cu 80-82% grăsime
  • 100 g zahăr pudră
  • un praf de sare
  • 1 linguriță extract de fistic sau esență
  • Colorant verde opțional dacă vreți să aveți o culoare mai verde

Ingrediente pentru glazură:

  • 200 g ciocolată neagră cu 55% conținut de caxao
  • 150 ml smântână din lapte pentru frișcă, 30–35% grăsime
  • 40 g unt cu 80-82% grăsime
  • 2 linguri miere sau sirop de porumb

Mod de preparare pentru foi:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.

Punem zahărul, sarea, mierea într-o cratiță cu fund gros la foc mediu amestecând într-una până ajunge în punctul de fierbere.

Foi cu miere umplute cu cremă de ciocolată și fistic

Adăugăm bicarbonatul de sodiu și zeama de lămâie, amestecăm bine și luăm imediat amestecul de pe foc.

Foi cu miere umplute cu cremă de ciocolată și fistic

Adăugăm untul, omogenizăm și lăsați amestecul să se răcească ușor.

Foi cu miere umplute cu cremă de ciocolată și fistic

În timp ce amestecăm puternic turnăm rapid ouăle ușor bătute și amestecăm până la omogenizare.

Foi cu miere umplute cu cremă de ciocolată și fistic

Adăugăm amestecul de făina cernută amestecată cu pudra de cacao, amestecăm aluatul cu o spatulă de silicon.

Foi cu miere umplute cu cremă de ciocolată și fistic

Turnăm într-o folie de prospețime și dăm la frigider pentru 30 minute.

Foi cu miere umplute cu cremă de ciocolată și fistic

Împărțim în 4 părți egale și dăm forma bilelor.

Foi cu miere umplute cu cremă de ciocolată și fistic

Pe un plan de lucru presărat cu făină întindem fiecare bilă cu o o dimensiune de 25/35 cm. Înțepăm cu furculița și coacem pentru 6 minute fiecare foaie individual pe tăvile tapetate cu hârtie de copt.

Foi cu miere umplute cu cremă de ciocolată și fistic

Scoatem din cuptor și dacă dorim să iasă perfect o decupăm fierbinte cu ajutorul unei forme perfect toate foile pe care ulterior le transferăm pe un grătar să se răcească.

Foi cu miere umplute cu cremă de ciocolată și fistic

Mod de preparare pentru crema de ciocolată:

Punem smântâna cu jumătate din cantitatea de lapte, zahărul, extractul de vanilie la înfierbântat.

Adăugăm amidonul dizolvat în restul de lapte în compoziția fierbinte și amestecăm energic până se îngroașă.

Foi cu miere umplute cu cremă de ciocolată și fistic

Încorporăm ciocolata, așteptăm 2-3 minute și amestecăm bine cu un tel până compoziția este perfect uniformă iar ciocolata este complet topită.

Foi cu miere umplute cu cremă de ciocolată și fistic

Acoperim suprafața cremei cu o folie și o lăsăm să se răcească la frigider pentru minim 2 ore.

Foi cu miere umplute cu cremă de ciocolată și fistic

Mod de preparare pentru crema de fistic:

Punem smântână la înfierbântat iar când ajunge în punctul de fierbere adăugăm ciocolata ruptă, lăsăm 2-3 minute și amestecăm energic până compoziția este perfect omogenă iar ciocolata complet topită. O dăm la rece pentru o oră.

Foi cu miere umplute cu cremă de ciocolată și fistic

Mixăm untul cu zahărul pudră și extractul de fistic până se spumează.

Foi cu miere umplute cu cremă de ciocolată și fistic

Adăugăm pastă de fistic, praful de sare și omogenizăm bine.

Foi cu miere umplute cu cremă de ciocolată și fistic

Peste amestecul de unt cu fistic adăugăm compoziția de ciocolată albă în 4-5 transe amestecând cu un tel până devine lucioasă. Nu bateți mai mult decât e nevoie ca se va tăia.

Foi cu miere umplute cu cremă de ciocolată și fistic

Eu am adăugat câteva picături de colorant verde pentru a avea o nuanță cat mai naturală.

Foi cu miere umplute cu cremă de ciocolată și fistic

Asamblare:

Punem o foaie, jumătate din crema de ciocolată, a doua foaie, presăm ușor, 3/4 din crema de fistic, a treia foaie și presăm din nou, a doua jumătate de cremă de ciocolată și ultima foaie, presăm ușor și punem un tocător cu ceva greu peste ca să se lipească bine foile. Lăsăm la loc răcoros până a doua zi.

Eu am folosit o formă dreptunghiulară pentru a avea felii perfecte din toată prăjitura, apoi l-am îndepărtat. Dar merge și fără.

Mod de preparare pentru glazură și decor:

Punem smântână la înfierbântat iar când ajunge în punctul de fierbere adăugăm ciocolata ruptă, lăsăm 2-3 minute și amestecăm energic până compoziția este perfect omogenă iar ciocolata complet topită.

Foi cu miere umplute cu cremă de ciocolată și fistic

Adăugăm untul și mierea și omogenizăm din nou. O lăsăm la temperat 7-8 minute.

Foi cu miere umplute cu cremă de ciocolată și fistic

Turnăm peste prăjitură și nivelăm rapid cu o spatulă. O dăm la frigider pentru 2 ore, apoi o porționăm iar cu sacul cu șpriț cu forma stelată decorăm prăjitura în funcție de nr de porții pe care îl avem cu cremă de fistic rămasă.

Foi cu miere umplute cu cremă de ciocolată și fistic

Tăiem și servim de la micul dejun alături de cafea până la desertul de la cină. Spor la treabă și să vă fie de folos!

Foi cu miere umplute cu cremă de ciocolată și fistic

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password