Foi de napolitană cu caramel și nucă coaptă – Foi Lica

( 5 out of 5 )
Loading...
Foi de napolitană cu caramel și nucă coaptă - Foi Lica
  • -21 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 40 mGata in
Print Recipe

Foi de napolitană cu caramel și nucă coaptă – Foi Lica

Foi de napolitană cu caramel și nucă coaptă sunt o delicatesă decadentă care îmbină crocantul delicat al foilor de napolitană cu dulceața cremoasă a caramelului și aroma bogată a nucilor coapte.

Foi de napolitană cu caramel și nucă coaptă - Foi Lica

Cu fiecare mușcătură, vei experimenta o explozie de gusturi și texturi care îți vor răsfăța papilele gustative.

Foi de napolitană cu caramel și nucă coaptă - Foi Lica

Caramelul cu unt adaugă o notă de savoare fină și o consistență moale, iar nucile coapte aduc o textură crocantă și o aromă intensă.

Foi de napolitană cu caramel și nucă coaptă - Foi Lica

Această combinație perfect echilibrată de ingrediente creează o experiență gustativă irezistibilă, ideală pentru a fi savurată alături de o ceașcă de ceai sau cafea, într-un moment de răsfăț și relaxare.

Foi de napolitană cu caramel și nucă coaptă - Foi Lica

Cum facem Foi de napolitană cu caramel și nucă coaptă?

Ingrediente:

  • 250 g zahăr
  • 1 lingură de oțet de vin alb
  • 4 ouă
  • 180 g unt cu 80% grăsime
  • 4 foi de napolitană (28/19 cm)
  • 200 g nucă coaptă și mărunţită

Mod de preparare:

Într-un robot de bucătărie tocăm nuca grosier astfel încât să avem atât fină cât și bucățele.

Într-un castron batem ouăle cu 50 de g din totalul de zahăr până se omogenizează.

Foi de napolitană cu caramel și nucă coaptă - Foi Lica

Cealaltă cantitate de zahăr împreună cu oțetul de vin alb o punem la caramelizat până prinde culoarea chihilimbatului.

Foi de napolitană cu caramel și nucă coaptă - Foi Lica

Oprim focul și adăugăm untul rece tăiat cubulețe. Amestecăm bine preț de vreo 3-4 minute până caramelul devine mai omogen și moale fără a simți boturi.

Foi de napolitană cu caramel și nucă coaptă - Foi Lica

Turnăm ouăle bătute în fir subțire peste compoziție și amestecăm energic până se omogenizează. Punem din nou la foc mic și amestecăm continuu până se îngroașă.

Foi de napolitană cu caramel și nucă coaptă - Foi Lica

Adăugăm nuca omogenizăm și împărțim compoziția în 3 părți egale.

Foi de napolitană cu caramel și nucă coaptă - Foi Lica

Punem o foaie cu partea cu pătratele mari în sus, o parte de cremă, și tot așa până terminăm compoziția și foile.

Foi de napolitană cu caramel și nucă coaptă - Foi Lica

Punem un grătar deasupra cu ceva mai greu și lăsăm așa până a doua zi, când poate fi tăia și servită.

Foi de napolitană cu caramel și nucă coaptă - Foi Lica

Spor la treabă și să vă fie de folos!

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password