Dacă tot e sezonul albușurilor care rămân de la prăjiturile și cozonacii pe pe care îi pregătim, musai trebuie să dăm viață și albușurilor, așa că facem Fursecuri cu nucă, migdale și cremă de ciocolată
Sunt fragede, ușor de pregătit cu puține. ingrediente dar sunt al naibii de bune și numai nu te oprești din mâncat atunci când te-apuci de ele. Și dacă stau bine și mă gândesc ce poate fi rău la ele… bezea, nucă, migdale si ciocolată, mai mult de atât nici nu îi nevoie.
Sunt potrivite pentru orice moment al zilei, de pregătit le poate face și un copil, gustoase și aspectuoase sunt, așa că pot fi o idee bună pe masa de Crăciun sau Paște printre alte bunătăți.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare pas cu pas si cu siguranță vă veți îndrăgosti de ele.
Ingrediente pentru fursecuri
140 g albușuri (cam de la 3 ouă mari sau 4 mai mici)
Un praf de sare
200 g zahăr tos
100 g migdale măcinate
100 g nuci măcinate
20 g faină albă
Ingrediente pentru crema
200 g Nutella
100 g unt cu minim 80% grăsime
50-70 g nucă coaptă și tocată grosier
Mod de preparare pentru bezele
Preîncălzim cuptorul la 160 de grade Celsius.
Tapetăm 2 tăvi mari de cuptor cu hârtie de copt.
Amestecăm nuca cu migdalele, făina și dăm deoparte.
Batem albușurile cu praful de sare până obținem o bezea lejeră, apoi adăugăm treptat zahărul tos și continuăm să batem până obținem o spumă fermă, lucioasă și zahărul este topit complet.
Încorporăm în două tranșe compoziția de nuci în bezea și amestecăm ușor cu mișcări largi de sus în jos, astfel încât să păstrăm cât mai mult aer în compoziție.
Cu ajutorul unui sac cu șpriț fără formă facem aveline de 3,5-4 cm cu spațiu între ele exact așa cum se vede în fotografie. Dăm la cuptorul preîncălzit pentru 14-15 minute. Le lăsăm să se răcească în tăvile în care s-au copt.
Mod de preparare pentru cremă
Mixăm untul până se deschide la culoare și se spumează bine.
Adăugăm treptat Nutella și batem în continuare până obținem o cremă fină și lucioasă.
Dezlipim fursecurile de pe hârtia de copt și le umplem cu crema obținută pe interior, apoi punem un alt fursec deasupra și le lipim.
Le dăm prin nucă și le mai lăsăm 2-3 ore după care pot fi servite.
Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.