Fursecuri cu unt – Cele mai simple și mai fragede

( 0 out of 5 )
Loading...
Fursecuri cu unt - Cele mai simple și mai fragede
  • -50 bucServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

Fursecuri cu unt – Cele mai simple și mai fragede

Descoperă rețeta de Fursecuri cu unt – Cele mai simple și mai fragede, reinventate printr-un strop de creativitate!

Fursecuri cu unt - Cele mai simple și mai fragede

Pe lângă aluatul clasic, am adăugat cacao în o parte din compoziție, obținând astfel fursecuri bicolore, cu modele jucăușe și aspect festiv. Le poți combina după imaginație: spirale, forme contrastante sau biscuiți asortați.

Fursecuri cu unt - Cele mai simple și mai fragede

Pentru un plus de rafinament, am glazat unele în ciocolată neagră, albă sau cu lapte și le-am presărat cu fistic mărunțit ori alte toppinguri preferate. Rezultatul? O selecție de fursecuri care nu sunt doar fragede și aromate, ci și spectaculoase vizual, perfecte pentru cadouri, sărbători sau momentele în care vrei un desert simplu, dar cu efect maxim.

Fursecuri cu unt - Cele mai simple și mai fragede

Cum preparăm Fursecuri cu unt – Cele mai simple și mai fragede

Ingrediente:

  • 250 g unt cu minim 80% grăsime
  • 130 zahăr pudră
  • 1 linguriță tract de vanilie
  • Un praf de sare
  • 75 g ouă întregi (2 ouă mici dar cântăriți obligatoriu ca altfel se vor înmuia)
  • 50 amidon alimentar de porumb
  • 300 g făină albă tip 000
  • 100 g ciocolată
  • Nucă, vișine din dulceață, migdale, ciocolată ornamente, etc.

Mod de preparare:

Tapetăm 2 tăvi mari de cuptor cu hârtie de copt și preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Batem ouăle și le dăm deoparte.

Într-un castron amestecăm făina cu amidonul și dăm deoparte.

Fursecuri cu unt - Cele mai simple și mai fragede

Începem prin a bate untul moale cu sare extractul de vanilie, zahărul pudră până se deschide bine la culoare.

Fursecuri cu unt - Cele mai simple și mai fragede

Adăugăm zahărul exact 75 g ou bătut și continuam să mixam până ce și ouăle sunt bine încorporate în compoziția de unt.

Fursecuri cu unt - Cele mai simple și mai fragede

Adaugăm amestecul de făină și mixam la viteză mică până se încorporează ușor, apoi la viteză maximă astfel încât compoziția să fie spumoasă bine. Mai opriți mixerul și adunați și de pereții bolului.
Fursecuri cu unt - Cele mai simple și mai fragede

Cu ajutorul unui sac cu șpriț cu forma stelară turnăm formele preferate, eu am făcut cercuri, ave line, bastonașe, S-uri dar după imaginație va puteți juca cu acest aluat.

Fursecuri cu unt - Cele mai simple și mai fragede

Dacă doriți să le faceți și cu cacao, puteți încorpora la acesta cantitate o lingură bună de cacao și încă 2 de apă.

Fursecuri cu unt - Cele mai simple și mai fragede

Le scoatem din cuptor și le lăsăm obligatoriu să se răcească în tăvile în care s-au copt apoi le trecem prin ciocolată sau le glazurăm sau le facem fiecare cum doriți.

În fotografia de mai jos găsiți câteva variante pe care eu le-am preparat dar puteți face mult mai multe.

Fursecuri cu unt - Cele mai simple și mai fragede

Spor la treabă și poftă bună! ❤️

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Lost Password