Ghiveci de legume cu orez / Pilaf sârbesc
Că e vară sau e vremea postului acest ghiveci de legume / pilaf sârbesc este un deliciu. Practic ghiveciul este o tocăniță de legume plină de vitamine și nutrienți, poate fi servit ca atare sau ca garnitură alături de diferite preparate cu carne sau de post.
Îmi aduc aminte vremurile când mergeam la sat, bunica avea două feluri în care pregătea acest ghiveci, dacă era pentru mic dejun adăuga ouă în el, iar dacă era pentru prânz sau cină orez. Era atât de bun și de gustos încât mi-a rămas întipărit undeva pe retină și de fiecare dată când îl gătesc îmi aduce aminte de vacanțele la țară, de copilăria frumoasă pe care am avut-o.
Ingrediente ghiveci cu legume / Pilaf sârbesc
Mod de preparare ghiveci de legume cu orez / Pilaf sârbesc:
Spălăm și curățăm toate legumele.
Ceapa și ardeiul le tăiem julienne, usturoiul îl tocăm mărunt și le punem la călit în ulei, pentru 10 minute la foc mediu.
Adăugăm morcovii tăiați rondele și continuăm să călim la foc mic încă 10 minute.
Le tăiem cuburi.
Punem 300-350 ml apă, iar când începe să fiarbă punem și orezul spălat în prealabil, sare și piper.
Adăugăm roșiile și continuăm să gătim până e fiert orezul.
Adăugăm pătrunjelul și ghiveciul de legume cu orez este gata.
Simplu, gustos și sănătos! Spor la treabă și poftă bună!