Glazură oglindă de ciocolată neagră

( 4.4 out of 5 )
Loading...
  • 550-600 gPortie
  • 12 mTimp de preparare
  • 3 mTimp de gatire
  • 15 mGata in
Print Recipe

Glazură oglindă de ciocolată neagră

 

Un tort va arăta întotdeauna mult mai bine și mai aspectuos cu o Glazură oglindă de ciocolată neagră.

Fină, cremoasă și ușor de făcut, cam acestea sunt primele cuvinte care îmi vin în minte când vine vorba de glazura oglindă de ciocolată.

Când am făcut-o pentru prima dată, recunosc că eram atât de sceptic, că nu puteam sa cred că o glazură de ciocolată poate avea un Luciu atât de frumos, că poate fi atât de clară încât chiar poți să te vezi în ea 😂😂😂

Se face din doar câteva ingrediente simple și poate fi folosită cu succes la orice fel de prăjitură, tort sau pentru a orna farfuriile.

Rezultatele acestei rețete îi vor mira chiar și pe cei mai renumiți cofetari pentru claritatea și finetea ei. Partea bună la această rețetă e faptul că poate fi păstrată la frigider pentru cel puțin 2 luni sau până la o următoare rețetă.

A devenit foarte la modă, majoritatea cofetăriilor folosind-o ca pe ceva nou și de ce nu și foarte atractivă datorită faptului că oti poți vedea propria reflexie în ea.

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Glazură oglindă de ciocolată neagră

Ingrediente:

  • 125 ml apă
  • 225 g zahăr tos
  • 150 g ciocolată cu 55-60% cacao
  • 30 g cacao de bună calitate
  • 65 ml smântană pentru frișcă,  
  • 10 g gelatină

Mod de preparare:

Punem gelatina la hidratat în 30 de mililitri de apă rece.

Într-o crăticioară punem apa cu zahărul la fiert  la foc mic pentru exact 2 minute din momentul în care începe să fiarbă.

Dăm jos de pe foc, adăugăm smântâna și amestecăm.

Punem ciocolata, cacaua în siropul de zahăr, lăsăm 2-3 minute, după care omogenizăm bine.

Adăugăm și gelatina hidratată și o lăsăm să se topească.

Trecem totul printr-o sită fină de ceai sau cu ajutorul unui mixer vertical o blendăm pentru a avea certitudinea că este fără cocoloașe de la cacao și o lăsăm să se răcească până la 32 de grade după care o putem turna peste prăjitură.

Simplu, rapid și cu un efect extraordinar, așadar nu îmi rămâne decât să vă urez spor la bucătărit!

Imagini cu minunata glazură, mai jos 🙂

Comments (7)

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password